Знање имање

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо?

Може ли се у будућност без традиције и како треба улагати у фабрику под ведрим небом? Где се преплићу, а где потиру интереси малих и великих произвођача и каква је улога државе у свему томе?

Може ли да опстане ако нестане село? Како на њему задржати младе и дати подршку женском лицу агробизниса и развоју сеоског туризма?

На путу од њиве до трпезе-  Знање имање недељом у 11h на Првом програму РТС- а.

Најава:
Имамо производ
[ недеља, 11. дец 11:00 ]

Све епизоде серијалаЗнање имање

Претходне емисије

недеља, 11. дец 2022, 11:00

Продаја сировине није решење ни за једног произвођача, зато је важна прерада ...

Имамо производ

Прочитај

недеља, 04. дец 2022, 11:00

За производњу по принципу од њиве до трпезе од највеће важности је повезивање ...

За друга

Прочитај

недеља, 20. нов 2022, 11:00

Гостољубље, здрава храна, мала породична производња, воће и поврће спаковано у теглицу или преточено у бутељку вина, сир и кајмак са кућног прага - адути су нашег села ...

Наши укуси

Прочитај

недеља, 13. нов 2022, 11:00

Природа нас је и ове године наградила, али треба знати и умети природи вратити. Да ли ћемо то знати и на који начин у овој емисији Знања имања говоре ...

Дарови природе

Прочитај

недеља, 06. нов 2022, 11:00

Упркос великој потреби за радном снагом у пољопривреди, млади који су често незапослени, недоживљавају пољопривреду као исплативу или престижну професију. Да би се то десило ...

Пољопривредник

Прочитај

недеља, 30. окт 2022, 10:50

Вратили смо се слободном тржишту млека и млечних производа, рафови су поново пуни, али је све поскупело, а највише нас боли цена хране. Стручњаци кажу: Ако хоћемо да имамо ...

Пут млека

Прочитај

недеља, 23. окт 2022, 11:00

У време свеопште кризе, најважније је да будемо повезани: произвођачи и прерађивачи, мали предузетници са добављачима, а добављачи са купцима, и да у том економском кругу ...

Будимо повезани

Прочитај

недеља, 16. окт 2022, 11:00

Данас је међународни дан хране ...

Светски дан хране

Прочитај

недеља, 09. окт 2022, 11:00

За добар посао неопходно је знање, организација производње и радост стварања. Тада долазе резултати ...

Радост стварања

Прочитај

недеља, 02. окт 2022, 11:00

Тајна успеха је у томе да човек не ради оно што воли, већ да воли оно што ради ...

Рецепт за успех

Прочитај

недеља, 25. сеп 2022, 11:00

Важно је да разумемо природне процесе нарочито у производњи здраве хране ...

Вредне руке

Прочитај

недеља, 18. сеп 2022, 11:00

Одржива пољопривреда добро доноси свима. Подразумева равноправну расподелу природних богатстава и људских ресурса. У том циклусу требало би да буде задоваљан произвођач ценом ...

Знање имање

Прочитај

Све епизоде серијалаЗнање имање