Čitaj mi!

Kancelarija za KiM obezbedila pravnu pomoć uhapšenom Arsiću

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je uhapšenom Zlatku Arsiću obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a da je predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros obišla njegovu porodicu i ponudila im pomoć i podršku.

U saopštenju Kancelarije za KiM navodi se da je hapšenje Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici, novi vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra kojima, ističe se, Priština presuđuje u javnosti i pre završetka samog sudskog procesa.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju Arsiću je odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros je obišla porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Arsić je pripadnik kosovske policije i da se postavlja logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin.

Ističe se da to otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, kao i da tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i pre suđenja i odluke suda.

"To jasno govori da za Srbe na KiM nema ni prava ni pravde, da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime im se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje. O svemu ovome Kancelarija će obavestiti i međunarodne institucije koje deluju na prostoru KiM", zaključuje se u saopštenju.