Obradoviću poziv Tužilaštva, neće se pozvati na imunitet

Pokret Dveri saopštio je da je lider tog pokreta i narodni poslanik Boško Obradović dobio poziv Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da u četvrtak, 28. maja dođe na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, i navodi da će se Obradović odazvati pozivu i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

Srpski pokret Dveri, navodi da se raduje dokazivanju istine o onome što se, kako kažu, zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuje odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i još trojice osumnjičenih.

U saopštenju se, dalje, navodi da ovaj pokret očekuje da će i druga tužilaštva hitno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama koje je podneo Boško Obradović protiv Aleksandra Vulina, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac.

"Sada je Tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira na to da li su iz vlasti ili opozicije", zaključuje se u saopštenju.