Samoopredeljenje traži smenu Vljore Čitaku ako je lažna vest da je Jamajka priznala Kosovo

Poslanica pokreta Samoopredeljenje u kosovskoj skupštini Fitore Pacoli izjavila je da, ukoliko se potvrdi da je vest o tome da je Jamajka priznala nezavisnost Kosova - lažna, treba otpustiti kosovsku ambasadorku u Americi Vljoru Čitaku.

"Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije. Ako vesti o priznanju Jamajke nisu istinite, ambasadorka Čitaku treba odmah da bude otpuštena i da se zatraži njena odgovornost", napisala je Pacoli na Fejsbuk.

Kosovki predsednik Hašim Tači je na Tviteru naveo da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost.

Međutim, ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je Tačijeve navode, ističući da Jamajka za sada nije priznala nezavisnost Kosova.

Bivši šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli zahvalio je na Tviteru Jamajci bez obzira na to što nije priznala nezavisnost Kosova.

"Hvala Jamajci u svakom slučaju. Hvala ministarki Kamini Džonson Smit, hvala SAD. Kosovo i građani Kosova ostaće zauvek prijatelji vlade i naroda Jamajke", napisao je Pacoli na Tviteru.

Iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija saopštili su da razjašnjenje u vezi sa lažnom vešću da je Jamajka priznala Kosovo treba tražiti u kosovskom ministarstvu spoljnih poslova.

Aktuelni ministar spoljnih poslova Glauk Konjufca naveo je da je vest o priznavanju dobio mejlom do kosovske ambasadorke u Americi Vljore Čitaku i da će uskoro preduzeti akcije kako bi se se ispitala svačija odgovornost.

"Sinoć je ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku preko mejla obavestila ministarstvo spoljnih poslova i dijasporu o priznanju sa Jamajke. U stalnom smo kontaktu s našom ambasadom u Sjedinjenim Državama kako bismo razjasnili situaciju", napisao je Konjufca na svom Fejsbuk nalogu.

"Kao ministar spoljnih poslova i dijaspore, nakon razmatranja situacije, uskoro ću preduzeti mere u skladu sa odgovornostima svih", podvukao je Konjufca.

broj komentara 10 pošalji komentar
(petak, 21. feb 2020, 13:45) - milan lala [neregistrovani]

Ozbiljnost nase diplomatije

Ako je mogla Citaku da valja teske lazi na sednicama SB -OUN bez pardona, nista joj ne znaci i sad ova laz sto je izvalila, zena je pendzetirani obraz.Ono sto je za nas vazno jeste to da nasa diplomatija mora biti konstantno aktivna i da zemlje koje mogu da se "kupe " od strane Pristine upozoriti da je novac od droga i raznog kriminala da bi uzimanje takvog novca jako lose uticalo na njihov kredibilitet.Sa druge strane nuditi im povoljnu saradnju sa Srbijom.Moramo delovati a ne cekati razvoj dogadjaja bez kontrolisanja situacije.

(petak, 21. feb 2020, 13:03) - anonymous [neregistrovani]

Vljora je Tačijeva

Nije Vljora iz Samoopredeljenja, Tačijeva je, zato je on i prvi objavio vest ... sada on upućuje na MInistarstvo spoljnih poslova ...

(petak, 21. feb 2020, 12:51) - anonymous [neregistrovani]

Lepa je Vljora

Ova gospođaje izabrala pogrešnu profesiju, umesto da se bavi manekenstvom, jer smtra da je mnogo lepa, ona se zaposlila kao ambasadorka izmišljene države.

(petak, 21. feb 2020, 12:49) - anonymous [neregistrovani]

E mori gospođo Vljora

Dosta laži si se napričala za ovo vreme dok si takozvana ambasadorka u SAD. U početku su ti svi verovali, ali te je ministar Dačić "potuko" na svim sednicama u UN o Kosovu i Metohiji, pa sad ti više ne veruju ni tvoji ljudi.

(petak, 21. feb 2020, 12:25) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

Boze kako ce sad tetka Vljora Bedzetu na crtu?Al ce Vas kauboji nauciti reda tebe i Aljbina.Tako se ne razgovara sa najmocnijom zemljom sveta.Pa oni su Vas stvorili,oteli zemlju i dali je Vama.Sta ocekujete da cete samostalno da upravljate protektoratom?E pa nece da moze.

(petak, 21. feb 2020, 12:20) - anonymous [neregistrovani]

Nista novo

Navukli ih kauboji.Samo da im pokazu ko im je gazda.Mogu da rade sa njima sta im je volja.Posto je Vljora iz Samoopredeljenja pokazali su Aljbinu sta ga sleduje ako ne ukine takse.Ovo je samo pokazna vezba.Svaka skola se placa.Tako je to kad nemas identitet.Ne znas ni odakle si dosao,ni ko su ti djedovi,istorija,zemlja,zastava.Sve su dobili od drugog.

(petak, 21. feb 2020, 12:16) - anonymous Lala [neregistrovani]

Dabome

Lažne vesti iz lažne države, ne vidim tu ništa neobično .

(petak, 21. feb 2020, 12:04) - anonymous [neregistrovani]

Hm

Ja verujem tetka Vljori.

(petak, 21. feb 2020, 11:50) - anonymous [neregistrovani]

Lažni ?

Pa zar ima nešto da nije lažno kada dolazi od vas ?

(petak, 21. feb 2020, 11:22) - Sremac [neregistrovani]

Priznanje

Hihihi jeste ili nije