Vučević: Pred SNS-om teška kampanja

Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora SNS-a navodi za RTS da će izborna kampanja i predstojeći izbori biti teški za SNS. Dodaje da će ta stranka u izbornoj kampanji predstaviti svoje rezultate, ali da će u prvom planu biti planovi za budućnost.

Miloš Vučević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da je Srpska napredna stranka spremna za predstojeće izbore, ocenjujući da će i izborna kampanja i izbori biti vrlo teški za SNS.

"Kampanja je uvek teška ukoliko želite da pobedite, kampanja može biti laka samo za one koji ne idu da pobede ili ne očekuju da dobiju veliku podršku građana, odnosno da preuzmu još veću odgovornost za državu, gradove i opštine. Tako da stranka koja se sprema da izađe odgovorno pred građane i traži njihovu podršku i izađe sa programom i rezultatima za budući period mora i treba da očekuje da će kampanja biti teška", ocenjuje Vučević.

Kako kaže, činjenica da je neko danas popularniji od drugih ne znači da će se to reflektovati u formiranju vlasti posle izbora.

"Ako se desi da Srpska napredna stranka nema većinu, nemam dilemu da će doći do objedinjavanja ostalih političkih subjekata protiv SNS-a. Ako Srpska napredna stranka želi da ostvari dobar rezultat, pre svega da zadrži otvoren kontakt sa građanima mora da se spremi za izuzetno tešku i složenu kampanju koja će biti dugačka, trajaće sigurno preko 50 dana", objašnjava Vučević.   

Dodao je da SNS želi da pokaže da se menja i da je kao politička organizacija spremna da preuzme odgovornost, kao i da je svesna obaveza koje ima kao stranka sa najvećom podrškom građana.

"Želimo da budemo još agilniji u našem radu, da one koji se nisu dobro pokazali promenimo i damo šansu mladim ljudima", navodi Vučević.

Govoreći o inicijativi za smanjivanje izbornog cenzusa sa pet na na tri odsto navodi da to omogućava listama koje ranije ne bi prešle cenzus da uđu u parlament.

"Srpska napredna stranka će time izgubiti na broju mandata ali ovo je jasan pokazatelj da SNS želi da ima što bolju atmosferu u društvu i da imamo što bolju zastupljenost svih političkih partija koje učestvuju na izborima u parlamentu. Da to preslikavanje izborne volje odnosno glasanja bude zastupljeno ili što zastupljenije u parlamentu i da vratimo dijalog u parlament a ne na trgove i ulice gde im nije mesto", poručio je Vučević.

broj komentara 10 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. jan 2020, 07:35) - Milos [neregistrovani]

kampanja

Svaka kampanja je teska ali su izbori najbolji nacin da gradjani pokazu svoju volju i izaberu onoga koga zele da im vodi zemlju u kojoj zive.

(nedelja, 26. jan 2020, 22:49) - Julija [neregistrovani]

Kampanja

Kampanja nece biti laka, ali SNS je ozbiljna stranka koja ce kampanju sprovesti na najbolji nacin, u to nema sumnje.

(nedelja, 26. jan 2020, 17:01) - Tinaja [neregistrovani]

kampanja

Mozda je kampanja teska ali SNS ima veliku podrsku naroda i izaci ce kao pobednici

(nedelja, 26. jan 2020, 11:16) - anonymous [neregistrovani]

Dobro

Svi ce se udruziti da budu protiv SNS-a .

(nedelja, 26. jan 2020, 11:16) - Nada [neregistrovani]

Do uspeha...

Teško je jer pred narod treba izaći sa rezultatima! SNS je dosta uradila a čekaju je novi uspesi i izazovi! Predstavljanje planova za bolju budućnost i dosadašnji rad mora se izneti i predočiti svim građanima!

(nedelja, 26. jan 2020, 11:14) - anonymous [neregistrovani]

Dobro

Za odgovorne ljude izbori su teska stvat u kojoj se meri zadovoljstvo naroda.

(nedelja, 26. jan 2020, 10:17) - Milovan [neregistrovani]

Kampanja?

Četiti godine je period kada se podvuče crta i vide se i dobre i loše stvari Vlade. Srbija je dosta dobila zadnjih godina, nismo više zemlja koju niko ne želi da pomene i poseti. Puno stvari je krenulo na bolje ali ima još dosta da se radi. Zato zasučimo rukave.

(nedelja, 26. jan 2020, 09:21) - Ana [neregistrovani]

Rik

Svakako da ce biti tesko, uvek je i bilo jer treba jos puno toga uraditi, treba ispuniti sva ocekivanja gradjanima, ovoj vlasti je zaista i iskreno stalo do drzave

(nedelja, 26. jan 2020, 08:58) - Mala plava [neregistrovani]

Pokret

Uvek je tesko ali gradjani prepoznaju rad i odgovornost aktuelne politike

(nedelja, 26. jan 2020, 08:55) - Zaki [neregistrovani]

Komentar

Izbori će biti veoma teški sa obzirom sa kakvim se problemima ova vlast suočava. Mnogi bi želeli da svi dosadašnji rezultati budu poljuljani neredima za čije izazivanje okrivljuju Srbiju. Bez obzira na sve te napade, građani će uvek podržati one koji se bore da nam država bude uspešnija.