Čitaj mi!

Peci ide u Beograd

Kosovska vlada predložila ambasadora u Švedskoj Ljuljzima Pecija za predstavnika Prištine u Beogradu. Predsednica Atifete Jahjaga trebalo bi da potpiše ukaz o imenovanju Pecija na tu funkciju.

Kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj predložio je ambasadora Kosova u Švedskoj Ljuljzima Pecija za predstavnika Prištine u Beogradu.

Portparol tog ministarstva rekao je da je posle konsultacija sa premijerom Hašimom Tačijem, predsednici Kosova Atifeti Jahjagi predložen Peci kao ambasador u Beogradu.

Jahjaga bi, prema kosovskom ustavu i zakonu o spoljnoj službi, trebalo da potpiše ukaz o imenovanju Pecija na tu funkciju.

Kandidat za predstavnika Kosova u Srbiji Ljuljzim Peci rođen je 6. jula 1966. godine u Kosovskoj Mitrovici. Završio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Prištini i magistarske studije iz oblasti međunarodnih odnosa na Univerzitetu Ortega i Gaset u Madridu.

Pre izbora za oficira za vezu u Beogradu bio je ambasador Kosova u Švedskoj.

Peci je osnivač Instituta za politička istraživanja i razvoj (KIPRED) i osnivač Kosovske fondacije za civilno društvo u Prištini.

Bio je predavač na Američkom univerzitetu u Prištini i predavač nacionalne i međunarodne bezbednosti na Univerzitetu u Prizrenu.

Do sada je objavio 30 naučnih radova iz politike bezbednosti i spoljne politike na Kosovu, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i Japanu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 23. jan 2013, 21:23) - M.D.Oslo.anonymous [neregistrovani]

Čudi me

da šalju "ambasadora" iz Švedske u Beograd kao Predstavnika za Kosovo.Nadam se da ovaj čovek zna da će sedeti u jednoj kancelariji
samo kao jedan običan činovnik. Kakva zgrada
kakva ambasada oni se mnogo zavaravaju...

(sreda, 23. jan 2013, 20:44) - taxista [neregistrovani]

ambasador

ne razumem ambasador nepostojece drzave i mi mu jos trebamo dati zgradu za ambasadu tu nema logike