"Za naše tri"

U Vranju organizovan humanitarni modni bazar za tri Vranjanke kojima je pomoć potrebna za lečenje. Više organizacija i pojedinaca učestvuje u akciji "Za naše tri" čiji je cilj da se prikupi pomoć za Snežanu Stanković, Nadicu Stošić i Adrijanu Simeonovu.

 

Na prodaju cveće, knjige, ukrasi, torbe, nakit, obuća. I najmlađi i najstariji sugrađani žele da doprinesu.

"Mi smo ovde da skupimo novčana sredstva za Nadicu, Adrijanu i Snežanu. Čini nas srećnim kada pomažemo ljudima. Ovde prodajemo balone, čestitke, cveće", kažu Mihajlo Đorić i Sergej Popović iz Škole fudbala Prestiž.

Uoči dana kada se ženama najčešće poklanja, više od poklona i pažnje znači pomoć za lečenje Adrijane, Nadice i Snežane.

"Ideja je naša zajednička iz kolektiva da na jedan poseban način obeležimo Dan žena, 8. mart, a to ćemo učiniti tako što ćemo tokom celog dana kupovati poklone na ovim štandovima i na taj način pomoći našim sugrađankama", ističe direktorka OŠ "Vuk Karadžić" iz Vranja Marina Stojanović.

"Interesuju se za proizvode iz manastira. Imamo donaciju sestara koje su uvek tu da pomognu, imamo ručni rad, rajfove, nakit, torbice. Na primer, ovo su donacije iz Beograda. Iz više gradova su donirali za Vranje, za naše tri Vranjanke", kaže Milena Škarić iz Ženskog solidarnog fronta.

Adrijana Simeonova ima maligni tumor. Preporučeno joj je lečenje u Grčkoj. Snežani Stanković je potrebna transplantacija bubrega. Nadica Stošić ima multiplu sklerozu. Terapija u Rusiji joj daje nadu za oporavak.

"Daju nadu, nadu za njihov život. Nažalost, u današnje vreme život se meri novcem. Kad pojedinac nije u mogućnosti da obezbedi sebi lečenje, onda mislim da je prava prilika da budemo solidarni i da možemo da pomognemo u njihovoj borbi na ovaj način", objašnjava Marija Dodić iz Ženskog solidarnog fronta.

I grad Vranje je uplatio novac sa namenskog računa. Adrijani 300 000 dinara zbog urgentnog lečenja. Nadici i Snežani po 150 000 dinara. Sve tri su i korisnice fondacije Budi human, tako da im možemo pomoći i slanjem sms poruka.