Zbog čega je znimljivo biračko mesto u Dražinovićima

U opštini Požega 23.758 birača sutra će ostvariti pravo glasa na 53 biračka mesta. Pored uobičajenih mesta žitelji pojedinih sela glasaće i u privatnim kućama ili kafanama.

Dan uoči izbora u Dražinovićima kod Požege žitelji na uobičajenim seoskim poslovima. Sutra je nedelja, na njive neće, ali hoće na glasačka mesta. Jedno od njih je u kući komšije Rada Vučićevića. Neuobičajeno, ali ima svojih prednosti.

"Malo je, da ne kažem, intimnija atmosfera u smislu da se mi svi poznajemo, da je ovo ipak staro selo i nažalost sa sve starijim stanovništvom", kaže Rade Vučićević.

I nemaju samo Dražinovići zanimljivo biračko mesto. 

Na prethodnim izborima žitelji Rupeljeva glasali su u školi koja je prepuštena zubu vremena, jer je i pre prethodnih izbora ostala bez poslednjeg učenika.

Zato će biračko pravo ostvariti u kafani, otvorenoj umesto prodavnice.

"Mlađi su u gradu, na selu samo prodaješ novine, jogurt i kiselo mleko, nekih sto grama kafe i to je, sve drugo je u gradu", kaže Strajin Drndarević.

Izborni dan Požežanima će biti neuobičajen ipak samo zbog maski i sredstava zaštite. A posle izbora najviše bi voleli da škola ponovo bude puna ne glasača nego đaka.