Hurricane i Hasta la vista – napokon na Evrosong šaljemo hit

Ne sećam se kad smo za Pesmu Evrovizije izabrali pesmu koja ulazi u uši i tera na đuskanje. Bili smo blizu 2006. sa Flamingosima, ali prilike nisu dale da oni odu. Ove godine smo izgleda "uboli".

Ja sam laik za muziku. Mogu da slušam i Noćas mi srce pati i Nothing else matters, kako mi kad dođe, kakve me emocije ponesu.

I Beoviziji pristupam tako – laički. Važno mi je da pesma ulazi u uši, da mi se telo razmrda dok pišem, jedem, ležim i ne radim ništa. Glavni kriterijum mi je da pesma ima potencijal da postane hit.

Euforija mi je odmah ušla u uši, Heroes onog Mansa Šveđanina (čije prezime nikad nisam naučila da izgovorim) i dan-danas pojačam u kolima kad god ide. My number one Elene Paparizu iz 2005. obavezno puštam kad mi dođe da se prisetim evrovizijskih hitova. Shake it Sakisa Ruvasa da i ne spominjem! Pustim je pred svaki polazak na more.

Ako se vratimo malo dalje u prošlost, Abin Waterloo je neprikosnoveni hit koji se pušta na svim žurkama starih hitova, Diva Dane internešenel takođe, Hold me now verovatno jedna od najlepših balada sa Evrosonga stalno se vrti na stanicama koje puštaju romantičnu muziku.

Ne mogu ni da se setim mnogobrojnih hitova, ali se sećam da u poslednjih desetak godina Srbija nije uspela da odabere pesmu koja bi mogla da se uvuče pod kožu i potera na mrdanje.

Poslednji takav pokušaj bili su Flamingosi 2006. godine sa pesmom Crazy summer dance ali nije im se dalo, bar ne van granica Srbije.

Ne sporim da su druge pesme imale muzički kvalitet, da su to bili dobri vokali, lepe gornje i donje lage. Ali, za mene laika, nisu imale "ono nešto". Evrovizija dođe i prođe, društvene mreže polude što smo loše prošli, pesma se zaboravi i onda čekamo sledeću godinu da uradimo nešto.

Trio Hurricane i Hasta la vista imaju to nešto – reči se brzo pamte, ulaze u uši, devojke privlače pažnju. Od sinoć pevušim "Hasta la vista, bejbe", jutros sam u kolima pojačala kad sam je čula na radiju, a kad god je neko u desku pustio da čuje šta smo to odabrali, meni se noga ispod stola mrdala.

Moj urednik smatra da pesma i nije nešto i da je baš prava bila Baš, baš Naive, koju su radili Jelena i Žika iz grupe Zana. Meni i nije nešto baš, baš za Evrosong...

Možda je naša razlika u stavovima i ukusima samo generacijski jaz, ali ja sam sigurna, onako laički, klaberski, da će Hasta la vista da se ori srpskim klubovima ove godine.  

broj komentara 12 pošalji komentar
(četvrtak, 05. mar 2020, 05:01) - Soko [neregistrovani]

Iki

moram da kažem da mi se ova pesma uopšte ne svidja.

(sreda, 04. mar 2020, 20:01) - Zoran [neregistrovani]

Pun pogodak

Konacno na pesmu Evrovizije saljemo pravu pesmu za tu vrstu takmicenja ipravu srpsku zensku lepotu (puta tri) po cemu smo inace poznati u svetu. Gde cete bolji spoj od toga. Bar to vece u Roterdamu mnogi ce nam zavideti na hitu koji se stvara i prelepim devojkama. Devojke su pravi izbor.mogu da zamislim kako ce otpevati pesmu nakon dvomesecne pripreme. Svi smo uz vas.

(sreda, 04. mar 2020, 13:12) - bela [neregistrovani]

šou za jedan dan

Ko pamti pobednike Eurosonga u poslednjih par godina? Nikol. Dajte neku pesmu koja je pobedila - ni to. O domaćim takmičarima i da ne pričamo. Proslogodisnju pobednicu nisam čula na radiju - pa od prošlog maja. A mi Srbi volimo da pljujemo po svemu sto je naše. Niko nikad zadovoljan. Prvo moramo da se setimo da ES nije "šlager sezone" već šou, predstava, tekst nije bitan iako ga niko ne razume, bitan je ritam i vizuelni deo. Ako ove devojke urade pravu stvar i krenu sa gostovanjima po domaćim diskotekama u inostranstvu eto njima glasova. Asta la vista - poruka bivšima! Eto glasova od ostavljenih devojaka. Svako dobro devojkama i lep provod!

(sreda, 04. mar 2020, 09:51) - Kalesu [neregistrovani]

Faktori,

koji često odlučuju pobednika Eurosonga, budu nemuzičke prirode. Hurricane imaju šansi, samim tim što su neobične, kao i pesma. Neobičnost je, zadnih godina, bila značajan kriterijum (od metalaca Lordi, pa do Končite). Drugi uticajan faktor je bila i politička aktuelnost: pesma Toto Kotunja "Insieme 1994" je pala baš kada se rađala ujedinjena Evropa, a potpuno neopravdano je u drugi plan potisnuta Žoel Ursul i neobična i predivna pesma "Crno beli bluz". I, na kraju, famozni Šveđanin Mans se preziva Zemerlou.

(utorak, 03. mar 2020, 18:49) - anonymous [neregistrovani]

Nešto novo?

Dobro, u čemu je razlika između 3 Aske, Moje 3, ili sada 3 Hurricanovke? Možda se radi o potpuno novom i još neviđenom konceptu 3 devojke na sceni?

(utorak, 03. mar 2020, 12:14) - anonymous [neregistrovani]

Bomba

A Neda Ukraden? To ce biti hit.

(ponedeljak, 02. mar 2020, 21:12) - anonymous [neregistrovani]

Astal

Skroz se slazem sa tekstom, ja pevusim isto vec pesmu, super je za igru. Devojke si slatke, zgodne, super igraju. Ne verujem u pobedu ali koga briga, bice im super. Volela bih da je malo vise sve po srpski ali ok, mozda sam matora. Ali mi je jedan ovde komentar ipak najveci hit- astal da blista bejbe... hahaha... carski :):)

(ponedeljak, 02. mar 2020, 14:59) - anonymous [neregistrovani]

Devojke

pobeda je vasa 100 %

(ponedeljak, 02. mar 2020, 14:41) - Оаза [neregistrovani]

Што би се на заборављеном српском рекло:

КОНАЧНО на Евросонг шаљемо хит

(ponedeljak, 02. mar 2020, 14:37) - doktor [neregistrovani]

dijagnoza

Atraktivno,devojke razbijaju pevajući,ali pesma je - pesmica.Terminatorova replika je neprimerena i neuspeli štos.