Stanje na putevima za 30. novembar

Saobraćaj je usporen i otežan zbog guste magle koja smanjuje vidljivost na svega 30 metara u Požeškoj kotlini. Na zapadnom prilazu ka Kopaoniku, iz pravca Jošaničke banje, vidljivost je od 30-50 metara.

Zatvoreno je skretanje sa auto-puta Beograd-Subotica na regionalni put R-120 Temerin-Novi Sad. Vozila ukupne mase do 12 tona i autobusi usmeravaju se na petlju Zrenjanin, preko veze puteva R-120 i M-21. Vozila ukupne mase preko 12 tona koriste put preko Žablja, Gospođinaca i petlje Zrenjanin do Novog Sada.

Na auto-putu Beograd-Subotica, u zoni pomenute raskrsnice, saobraćaj se obavlja u oba smera bez zastoja, uz ograničenje brzine.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12  tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Zbog radova na deonici magistralog puta M-22 između Ušča i Biljanovca, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku regulaciju.

U toku je ispitivanje tunela kod Gostuna, od Prijepolja ka granici sa Crnom Gorom, zbog cega se vozila povremeno zaustavljaju.

Do 31. decembra radiće se na interventnoj poporavci propusta kod  Zmajeva, na regionalnom putu R-104. Saobraćaj će biti obavljan  naizmeničnim propuštanjem vozila, prema postavljenoj saobraćajnoj  signalizaciji.

Na regionalnom putu Kanjiža-Novi Kneževac, zbog popravke kolovozne konstrukcije mosta, zabranjen je saobraćaj teškim teretnim vozilima preko 12 tona ukupne težine.

Zbog radova na mostu između Bečeja i Novog Bečeja, na magistralnom putu M-3, vozila se naizmenično propuštaju jednom stranom mosta, uz semaforsku regulaciju i moguće 10-minutne zastoje.

Na deonioci regionalnog puta od Perleza do Titela na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona.

Na delu regionalnog puta R-110 preko mosta na reci Tisi kod Titela,  saobraćaj će se, zbog radova na popravci mosta, obavljati naizmeničnim propuštanjem vozila do prvog decembra.

Sanira se tunel Šargan na magistralnom putu M-5 Užice-Mokra Gora,  deonica Kremna-Kotroman, a vozila se preusmeravju na obilaznicu oko  tunela koja je dugačka oko 4 km.

Zbog klizišta, na delu Đerdapske magistrale kod Tekije saobraćaj je usporen i obavlja se jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično  propuštanje vozila. Ovakav režim saobraćaja biće aktuelan do daljeg.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih automobila su do 15-20 minuta.

broj komentara 0 pošalji komentar