Stanje na putevima za 28. novembar

Svi magistralni i regionalni putevi u Srbiji su prohodni. U nižim predelima kolovozi su pretežno suvi, ali na pojedinim deonicama ima raskvašenog snega na kolovozu, dok u višim predelima, na regionalnim putevima, ima i do 5 cm ugaženog snega. Na planinama se zadržao sneg pa upozoravamo vozače da je na svim ovim putevima potrebna zimska oprema.

Zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleprima na svim prilazima Kopaoniku, na regionalnom putu R-119 kroz Drensku klisuru (od Jošaničke Banje ka Aleksandrovcu, preko Ploča), na R-222 preko Goča, Golije, Debelog brda, Bukova, Divčibara, Kameničkog brda, Kadinjače, ka Babinom zubu na Staroj planini, kao i na svim regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, dok za ostale kategoije vozila je obavezna zimska oprema.

Skrećemo pažnju vozačima na moguće odrone na deonicama puteva koje su trasirane kroz klisure i u usecima. Najučestaliji odroni su na Đerdapskoj magistrali.

Zbog radova na deonici magistralog puta M-22 između Ušća i Biljanovca, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku regulaciju.

Radovi na ovoj deonici će trajati do januara 2009. godine, s tim što će se raditi samo kad to vremenske prilike dozvole.

U toku je ispitivanje tunela kod Gostuna, od Prijepolja ka granici sa Crnom Gorom, zbog čega se vozila povremeno zaustavljaju. Sanira se tunel Šargan na magistralnom putu M-5 Užice-Mokra Gora, deonica Kremna-Kotroman, a vozila se preusmeravju na obilaznicu oko tunela koja je dugačka oko 4 km. Radovi će trajati tokom cele godine.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih automobila su do 15-20 minuta.

Upozoravmo vozace da ce pored uobičajene provere tehničke ispravnosti vozila, u pojedinim centrima AMSS će biti vršena i kontrola zaptivenosti instalacija kod vozila koja imaju pogon na tečni naftni gas (TNG).

Centri AMSS, koji poseduju specijalnu opremu za tu vrstu kontrole i u kojima će ista biti kvalitetno odrađena, su locirani u Beogradu, Loznici, Baljevcu na Ibru, Preljini, Prijepolju, Leskovcu, Vranju, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Pojatama, Boljevcu, Aleksandrovcu, Svilajncu i Nišu.

broj komentara 0 pošalji komentar