Stanje na putevima za 25. novembar

Ledena kiša pada na području Užica, Požege i Kosjerića koja jako otežava i usporava saobraćaj pa se vozačima na tom području savetuje da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako moraju da voze maksimalno oprezno.

Kiša pada u severnim i zapadnim krajevima Srbije, a prema rečima meteorologa, tokom dana će biti i u ostalim krajevima. Jak vetar duva na području Stare planine, na prilazu Babinom zubu preko Crnog vrha koji stvara snežne nanose visine do pola metra, što jako otežava saobraćaj.

Na prilazima Kopaoniku vidljivost je smanjena zbog magle i niske oblačnosti i na 50 metara.

Zimska oprema je obavezna na svim prilazima Kopaoniku, preko Golije, na regionalnim putevima u višim predelima Vranja, Sjenice, Raške, Tutina, Novog Pazara, Pirota i Babušnice.

Na prilazu Kopaoniku, zabranjen je saobraćaj za šlepere i kamione sa prikolicom, a zabrana važi i na regionalnom putu R-222, preko Goča, preko Debelog brda, Bukova i ka Babinom zubu, kao i na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, dok je za ostale kategorije vozila na ovim putnim pravcima obavezna zimska oprema.

Saobraćaj je umerenog inteziteta, a zbog ugaženog snega na kolovozu, saobraćaj je usporen i otežan u višim predelima i preko planinskih prevoja.

broj komentara 0 pošalji komentar