"Bitef prolog" pokazuje da je pozorište moguće i u vreme pandemije

Predstavom bez glumaca "Dolina jeze" otvoren je "Bitef prolog". Pod sloganom "Na ivici budućnosti", odigraće se predstave koje su uvertira za 54. i 55. Bitef sledeće godine.

Centar teatra ovih dana je Skver Mire Trailović u Beogradu. Predstavom bez glumaca "Dolina jeze", u režiji Štefana Kegija otvoren je "Bitef prolog". Ove godine odigraće se samo dve.

"Druga švajcarska predstava 'Biti Arijela F' ima živog izvođača to je sam autor, reditelj ove predstave Simon Sen koji je u interakciji sa projekcijom, sa avatarom jedne stvarne žene, dotične Arijele F. Predstava se bavi etičkim, političkim, kulturnim pitanjima vezanim za posedovanje tuđega tela ali i nekim intimnim pitanjima kao što je odnos prema našem vlastitom identitetu", rekao je umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica.

Dugogodišnju atmosferu Bitefa, njegove učesnike, goste, program "Bitef na filmu" i prijateljstvo sa Mirom Trailović i Jovanom Ćirilovim, sada je iz života prenela na papir, kažu, legenda Bitefa.

"Između te dve korice je stalo sve ono što sam ja osećala, doživela i sa zadovoljstvom doživela na Bitefu. On je bio jedna vrsta diplomatije, jer kultura jeste diplomatija, pomoću kulture vi možete vrlo mnogo stvari u svetu da završite a i ljudi se upoznaju sa vama, sa vašom zemljom, sa vašom kulturom", navela je autorka knjige "Čekajući Bitef" Vera Konjović.

Uz stroge mere organizuju se i tribine, susreti sa autorima i filozofski teatar. Celokupan program može da se prati i na Jutjub kanalu.