Snimak napada na medicinske tehničare u Kraljevu

U kraljevačkoj Hitnoj pomoći noćas je dva medicinska tehničara napao i povredio pratilac pacijenta, potvrđeno je RTS-u u kraljevačkoj policiji.

Prema informacijama sa lica mesta muškarac je u kraljevačku Hitnu pomoć doveo sestru koju je smestio na polomljen ležaj, a kada im je medicinski tehničar rekao da ustanu, muškarac je udario tehničara u glavu.

U tom trenutku prišao je drugi medicinski tehničar, kojeg je taj muškarac takođe udario u glavu i stomak.

Incident su zabeležile sigurnosne kamere. Na snimku se vidi trenutak napada i koškanje koje je usledilo.

"Oni su napadnuti ničim izazvani, jer apsolutno poznaju postulate pravilne komunikacije u rizičnim situacijama. Nanete su im lakše telesne povrede. Bili su to udarci u glavu i u stomak", rekla je za RTS direktorka DZ Mira Krčevinac.

Načelnik Hitne službe doktor Dušan Micić kaže da je bezbednost zaposlenih u zdravstvu sve teža s obzirom na to da je prošle godine bilo najmanje tri napada na bolničko osoblje.

"Situacija se ponavlja, a forme su različite. Mogu biti fizički napad, verbalni, vređanje, napadi hladnim i vatrenim oružjem. To se često događa, ali ovakva situacija do sada nije zabeležena kod nas u službi", ističe Micić.

Policija je utvrdila da je dvojicu medicinskih tehničara vređao i udario 37-godišnji pripadnik odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela.

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog učinjenog prekršaja "vređanje, vršenje nasilja ili pretnja" na osnovu Zakona o prekršajima.

Takođe, u Odredu Žandarmerije u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv pripadnika Žandarmerije i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

Lončar osudio napad 

Povodom napada na medicinsko osoblje u Kraljevu oglasio se i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i osudio ovakvo ponašanje prema zdravstvenim radnicima. 

Apelovao je da nadležni najstrože kazne onog ko je izvršio napad.

"Nema logike da tražite od nekog pomoć i da ga bijete. Ovo nije Divlji zapad i mora da se zna red. Ako već zdravstveni radnici pružaju pomoć, ne može niko da ih bije", rekao je ministar zdravlja.

broj komentara 23 pošalji komentar
(petak, 24. jan 2020, 15:38) - anonymous [neregistrovani]

u rudnik

Spakujte ga u rudnik pa nek tamo troši snagu i iskaljuje bes sa krampom.Velika sramota za državu,ako ovo ne bude strogo kažnjeno za primer drugima.

(sreda, 22. jan 2020, 19:16) - Stefan [neregistrovani]

Medicinar

Udario tehničara odnosno državno lice u uniformi. Imate snimak. Ajde sada lepo jedno 5 god zatvora za primer.

(sreda, 22. jan 2020, 18:38) - anonymous [neregistrovani]

Zakon

Napasti i udariti ljude koji rade svoj posao je kaznjivo. A kad to uradi onaj koji treba da brani zakon (policajac) kazna mora biti i zesca i jaca, Nema on sta da se 'gurka' sa medicinskim osobljem. Cisti siledzija. I na kraju, nije to gurkanje. Tacno se vidi trenutak udarca u stomak i kad se technicar savija od udarca. Tu konjinu isterati iz policije i kazniti primerno.
Taj baca krivu sliku na sve one policajce koji posteno rade svoj posao.

(sreda, 22. jan 2020, 18:34) - anonymous [neregistrovani]

krivicno delo

Ovo nije krivicno delo? Ovo je pravna država? A kad se sam zaštitiš, onda jeste...

(sreda, 22. jan 2020, 17:48) - Auf Wiedersehen [neregistrovani]

Doviđenja do oslobođenja

Muka mi je od arogancije,gordosti i bahatosti i zaposlenih, i posetilaca...
Baš me zanima ko i kako će vas lečiti posle proleća 2020-e.

(sreda, 22. jan 2020, 17:32) - anonymous [neregistrovani]

Predsednice

U tvojoj se Srbiji tesko zivi gotovo je nepodnosljivo,znamo da imas reforme koje Su zapravo Kako ustedeti a ne bacati.Pa I reformama ima kraja ,somo nepricajte nam o Raju u Srbiji kad trenutno Srbi prolaze kroz pakao.Svi Su napeti I na smirivanju Naroda I lepoti zivota treba raditi kroz medije

(sreda, 22. jan 2020, 17:14) - anonymous [neregistrovani]

Re: Izvinite

Alo!!! Pa ambulanta nije fudbalska utakmica!!!
Tebi ovo mnogo liči na koškanje??? Svaka ti čast! Zar si to naučio na utakmicama?
Takvim nasilnicima nije mesto ni u ambulanti, ni u žandarmeriji. Da je ambulanta imala, kao što bi trebalo, fizičku zaštitu, pa da lepo izmlati, izmlati tog uobraženog siledžiju - tek da mu pokažu kako izgleda čista fizička nadmoć.
U Srbiji je nadmeno siledžijsko ponašanje uzelo mnogo maha.

(sreda, 22. jan 2020, 17:13) - anonymous [neregistrovani]

!!!

Ako su vam zdrvstveni radnici loši, nemojte ići njima, lečite se kod veterinara. Osvrnite se na ponašanje pojedinih pacijenata...

(sreda, 22. jan 2020, 17:08) - Dr [neregistrovani]

Odlazak

Sram vas bilo. Jedva cekam da svi odemo kako i planiramo.
Zbog vas takvih koji pre svega ne postujete jedni druge pa hocete sve preko veze, pokusavate da nas podmitite da bismo vam nesto uradili nije vas briga da li je nekom drugom potrebnija pomoc ili nega. Zbog vas kojima se ne svidja ton koji ste u najmanju ruku nezahvalni dok radimo u nemogucim uslovima ne zna nam se ni slobodan dan ni broj radnih sati., zbog vas takvih mi je zao onih sa kojima je milina raditi a takvi su na kraju uvek najugrozeniji.
Tehnicar sta god da je izgovorio nije zasluzio nasilje!!!!!

(sreda, 22. jan 2020, 16:54) - Mous [neregistrovani]

Znamo svi

Svi smo se uverili u kvalitet zdravstva i usluga zdravstvenih radnika. Sarkazam i grubo obraćanje zdravstvenih radnika je nešto što je svako od nas običnih smrtnika doživeo bezbroj puta.
Kad nemaju mehanizmi protiv lošeg ophodjenja prema pacijentu onda nasilje biva opravdano. Oni rade za nas jer mi im plaćamo plate a ophode se prema nama kao zatvorenicima, naravno ako se nije podmazalo kešom.
Ako su se loše poneli prema pacijentu kao što sam ja imao prilike da okusim e onda neka ih je i trebao je još.