Naim Maljoku i Sokol Bašota pred Specijalnim sudom u Hagu

Jedan od komandanta bivše Oslobodilačke vojske Kosova Naim Maljoku u naredna dva dana biće saslušan u Tužilaštvu pri Specijalnom sudu u Hagu. Pred sudom biće saslušan i zamenik komandanta Generalštaba OVK Sokola Bašota.

Naim Maljoku je najavio da će se na saslušanju pojaviti sam, bez advokata.

"Celog svog života, svojim profesionalnim sposobnostima, znanjem i veštinama i bez ikakvog ličnog interesovanja, trudim se da budem od koristi za dobro otadžbine. Ja sam takav i ostaću", napisao je Maljoku.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja, Maljoku neće da putuje u Hag, već će biti saslušan u Ljubljani, 17. i 18. septembra.

Pred Specijalnim sudom danas će biti saslušan i zamenik komandanta Generalštaba OVK Sokola Bašota.

Bašota je pre odlaska u Hag istakao da je srećan što je imao priliku da doprinese izgradnji državnih institucija na Kosovu, kao član OVK.

"Iako se godinama ulažu napori da se taj rezultat ospori, rat OVK ne treba braniti ni od koga, jer njega štiti slava i krv palih boraca za slobodu. I dalje ću služiti domovini i narodu kad god postoji potreba, a zbog onih koji sumnjaju u OVK, u našu pravednu i ljudsku borbu", tvrdi Bašota.

Predstavnici Tužilaštva pri Specijalnom sudu za zločine pripadnika OVK ispitili su do sada na desetine njih, ali još nije podignuta nijedna optužnica.

broj komentara 0 pošalji komentar