Kompanije treba i mladima bez iskustva da daju šansu

Kompanija NIS je predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Na panel diskusiji pod nazivom "Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije" učestvovali su ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Mladen Šarčević i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

"Duboko verujem da je za rešavanja problema održivog razvoja potrebna jedna nova energija i novi nivo znanja i zato danas hoću sa ovog mesta pre svega da uputim poruku Univerzitetu, mladima, da moraju dati ključni doprinos promeni svesti kod nas, promeni nas samih, promeni pre svega nivoa vrednosti sa kojima je i moja generacija odrastala kako bismo svi zajedno kao društvo dali neophodni doprinos ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i da svi zajedno budemo deo jednog boljeg, kvalitetnijeg i plemenitijeg društva", naveo je Antić.

Tjurdenjev je istakao prioritet kompanije na polju održivog razvoja – ulaganje u zajednicu u kojoj rade, posebno u mlade.

"Iste ciljeve i opredeljenja prepoznali smo i u strategiji našeg najvažnijeg partnera – Vlade Srbije. Uveren sam da ćemo, radeći zajedno, postići izuzetne rezultate. Njihove dobre efekte osetiće i oni koji tek dolaze, a to i jeste smisao održivog razvoj", rekao je Tjurdenjev

Slavica Đukić Dejanović je istakla da, kako bi stimulisale mlade, kompanije poput NIS-a treba da im daju šansu, da se u Srbiji mlad čovek profesionalno ostvari i da koristi svoje kreativne potencijale.

Ministarstvo zdravlja je, ukazuje Zlatibor Lončar, u prethodnom periodu uložilo preko 500 miliona evra u izgradnju savremenih medicinskih objekata, kao i u nabavku novih aparata i opreme. A među prioritetima Vlade je ulaganje u obrazovanje. 

"Mi moramo da naučimo decu da misle, da kreativno razmišljaju, da stvaraju nove ideje i vrednosti i mi pravimo obrazovni sistem upravo na tim osnovama", naveo je resorni ministar Mladen Šarčević.

Izveštaj NIS-a

U Izveštaju o održivom razvoju NIS-a se navodi da je poslovni prioritet te kompanije u 2018. godini bio nastavak ulaganja u razvojne projekte pa je ukupno investirana 41 milijarda dinara, 55 odsto više nego godinu dana ranije. Ostvarena je neto dobit od 25,1 milijardu dinara, dok je akcionarima na ime dividende isplaćeno 6,9 milijardi dinara.

Istovremeno, kako je saopšteno iz kompanije, NIS je nastavio sa naporima u oblastima zaštite životne sredine, društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u profesionalni razvoj zaposlenih, što su za NIS takođe temelji održivog razvoja.

Od 2009. godine, kada je "Gasprom njeft" postao većinski akcionar kompanije, NIS je u projekte zaštite životne sredine uložio više od 13 milijardi dinara, od čega je 320 miliona dinara investirano u prošloj godini. Pored toga, za unapređenje veština i obuke zaposlenih izdvojeno je 237 miliona dinara, a održano je više od 2.200 obuka.

Takođe, NIS je nastavio da, kroz različite programe, zapošljava mlade bez prethodnog radnog iskustva u kompaniji, ali i da ohrabruje povratak u Srbiju domaćih stručnjaka koji rade u inostranstvu, angažujući ih na projektima kompanije.

NIS je u 2018. godini predano radio i na napretku zajednice u različitim oblastima i samo u 2018. godini u realizaciju društveno odgovornih programa uložio oko 408 miliona dinara.

Prioritet su bili projekti unapređenja života u zajednicama u kojima kompanija posluje. NIS je podržao rad Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu, Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", Kliniku za opekotine u Beogradu i Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu.

Pored toga, nastavljena je saradnja sa brojnim domaćim i međunarodnim obrazovnim i naučnim institucijama.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 13. jun 2019, 10:40) - anonymous [neregistrovani]

Srbija,to vam je jedno cudo !

Ja sam iz oblasti IT. Zavrsila sam fakultet (ne ove neke kurseve kojim nasa vlada misli da ce da obezbedi kadrove) i namucila sam se da nadjem posao. Sve ove IT kompanije kao da zive u nekom paralelnom univerzumu i tako su nespretne i smusene pri trazenju zaposlenih da je to neverovatno. Proganjaju vas njihovi "rekruteri" jer verovatno rade na normu (a pri tom vecinom i nisu programeri),a razgovori pokazuju nesto drugo.Hteli bi odmah specijalistu za neku oblast i onda vam daju neke testove kao da su oni merodavni da vam daju ocenu znanja. Na zapadu se to jednostavno resava. Porazgovaras,objasnis,odgovoris i ako je sve "normalno" pocnes da radis. Svakoj toj takvoj firmi je dovoljno 3 do 6 meseci da vidi sa kim ima posla. A to sto nasa vlast podleze glasinama i ad hoc donosi odluke o IT sektoru je posebna prica. Prenela sam svoje iskustvo.

(sreda, 12. jun 2019, 20:26) - Odbegli [neregistrovani]

Lepo nema sta...

Ovo sve sjajno do sjajnijeg. Samo sto, ko god moze, posle fakulteta pali preko grane.