Potpisan ugovor o angažovanju personalnih asistenata i gerontodomaćica u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić potpisao je sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ugovor o angažovanju personalnih asistenata i gerontodomaćica.

Vrednost potpisanog ugovora je 5.432.575 dinara. Predviđeno je da se angažuje skoro trideset mladih, nezaposlenih lica koji će biti angažovani u pružanju pomoći deci sa poteškoćama u razvoju i starim i nemoćnim licima.

Ovaj projekat ima dvostruku ulogu, a to je pored brige o licima kojima je ta pomoć neophodna, i smanjenje stope nezaposlenosti kroz zapošljavanje mladih ljudi, rekao je nakon potpisivanja ugovora predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić.

Spirić je zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Đurićem,  što neprestanim ulaganjima stvaraju bolju budućnost za sve u Kosovskoj Mitrovici i celoj pokrajini, smanjuju nezaposlenost i motivišu mlade ljude za ostanak u svom gradu.