"Sigurica odmor" - najposećenija banja u Srbiji ponovo prima goste

Oni koji rade mogu sebi da priušte i lagodan odmor. Od ovog vikenda otvoreni su svi hoteli i odmarališta u Vrnjačkoj Banji. Do juče su kapaciteti bili popunjeni 30 odsto.

Prvi gosti su već stigli u Vrnjačku banju. U skladu sa preporučenim merama i protokolima za prijem, u hotelima su postavljene dezo barijere kroz koje svi gosti moraju da prođu.

Neki su instalirali i najsavremenije uređaje za merenje temperature i skeniranje osoba. Prvi utisci su da gostima tolike mere bezbednosti ne predstavljaju smetnju.

"Posle dugog karantina rešili smo da dođemo da se odmorimo. Ovo nije prvi put da dolazimo u ovaj hotel. Tako da smo došli na siguricu - Onako na bum. Rezervisali i došli malo na odmor", kažu gosti.

Nekima je ova banja izbor i jer vole aktivan odmor: "Ja sam upravo spremna da krenem na jednu pešačku turu. A u popodnevnim aktivnostima smo ili ovde u Banji u parkovima ili na bazenu i u teretani", navodi turistkinja.

Pauza od dva meseca 

Hoteli su otvoreni posle dva i po meseca pauze. Protekli period je iskorišćen za opsežne pripreme za početak sezone.

"Na poslednjem sastanku koji je održan pod pokroviteljstvom i u organizaciji opštine Vrnjačka Banja i Turističke organizacije Vrnjačka Banja, kome su prisustvovali svi hotelijeri, doneta je odluka da Vrnjačka Banja otvori vrata za turiste. Trudićemo se da naši gosti koji su propustili ovaj deo proleća, koji je najlepši u Vrnjačkoj Banji, nadoknade sada", ističe direktor hotela "Tonanti" Aleksandar Gvozdić. 

U hotelima će gosti sa vaučerom biti rado viđeni. Recepcionari su ovih dana najviše okupirani rezervacijama za korisnike subvencionisanog odmora jer je veliko interesovanje sa boravak u Vrnjačkoj banji.

"Danas recepcija naravno pravi i posebne pakete i pakete koji će definisati leto u Banji ali ujedno posvetiti se i onim našim najstarijima, odnosno, senior pakete. Gledali smo da ti paketi budu pre svega pristupačni i da naši najstariji mogu da koriste vaučere", kaže direktorka marketinga u hotelu "Fontana" Ivona Borojević.

Početkom juna u "Merkur" stižu pacijenti 

Prijem prvih pacijenata za lečenje i rehabilitaciju u "Merkuru" očekuje se najkasnije početkom juna, do tada će u Specijalnoj bolnici raditi samo ambulante i stacionari.

"Svi hotelijeri se pridržavaju svih mera i preporuka Vlade Republike Srbije i struke i ono što je najbitnije je da je epidemiološka slika u Vrnjačkoj banji takva da se ova sredina, ovo mesto, sačuvalo u vreme vanrednog stanja. Da u Vrnjačkoj banji danas ne postoji ni jedan koji je zaražen kovidom 19, što svakako ide u prilog turističkoj ponudi Vrnjačke Banje", navodi predsednik opštine Boban Đurović.

Pre vanrednog stanja, Vrnjačka Banja je bila naš najposećeniji banjski centar. Samo u martu, pre epidemije koronavirusa, registrovano je oko 7.500 gostiju.