Ponovo radi najbolji pogled na pola Srbije, otvoren Avalski toranj

Avalski toranj ponovo radi. Otvaranje omiljenog izletišta, Beograđani su jedva dočekali, budući da su za nama dugi dani između četiri zida.

Prošlo je deset godina od završetka rekonstrukcije Avalskog tornja porušenog u NATO bombardovanju. Rođendanska torta i svećice su izostale, budući da je "divan dan" tornja 21. aprila kada je epidemije koronavirusa bila u jeku. Za druženje nikada nije kasno. 

Posetioci kažu da ne znaju za lepše mesto. A pogodno je za igru i druženje svih generacija.

Beograđani, čini se sve više koriste lepo vreme i neradne dane za odlazak u prirodu.

"Dolazimo na Avalu, idemo na Kej, na Adu, Košutnja, Miljakovačku šumu, svuda gde je priroda", kaže...

Zbog mera bezbednosti u liftu koji vozi do vrha tornja ne sme više od petoro ljudi, a na tornju najviše 40 posetilaca. Oko tornja - zabava za sve.

"Tu je dečji park sa igralištem, teretana na otvorenom, sportski tereni, muzej telekomunikacije, suvenirnica, sve ono što interesuje turiste", kaže Jelena Gajić zaposlena u "Avalskom toranju". 

Ovde možete kupiti organsku hranu iz avalskih sela, sokove, prirodnu kozmetiku i unikatne zanatske proizvode.

"Mi radimo na tome da omladina krene da promoviše našu tradiciju i mislim da ima nade da se mladi zainteresuju za stare zanate", veruje Marija Zdravković iz udruženja "Naše ruke".

Život se polako vraća u uobičajene tokove. Avalski toranj sve do pozne jeseni biće otvoren od devet ujutru do osam uveče.