Đorđević položio venac na Spomenik poginulim borcima 1990-1999.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položio je danas venac na Spomenik poginulim borcima 1990-1999. godine u Valjevu i obišao Spomen sobu poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima, koja je urađena na inicijativu Udruženja boraca rata od 1990, uz pomoć Ministarstva.

Ministar Đorđević rekao je da se Vlada Srbije zalaže za negovanje tradicije i očuvanje sećanja na sve one heroje koje su u prošlosti dali svoje živote za našu bolju budućnost i slobodu.

"Ne smemo da zaboravimo nikoga od njih, već da se trudimo da i na našu decu prenesemo sve ono što znamo o srpskoj bogatoj istoriji, verujući da će i oni uraditi isto, kako bismo sačuvali naše heroje od zaborava", rekao je Đorđević, saopštilo je Ministarstvo.

Kada je u pitanju Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, ministar je podsetio da je usvojen u Skupštini, da su urađena podzakonska akta i pravilnici, kao i da su u njihovoj izradi, kako je i obećano, učestvovali i članovi udruženja i saveza, koji su davali svoje sugestije i predloge.

"Najbitnije da ćemo kao država imati jedan krovni zakon, koji će biti osnov za sve ostalo što našim herojima treba da se omogući. Sada nam predstoji izrada informacionog sistema, koji će pomoći civilnim invalidima rada, borcima i porodicama poginulima da sva prava koja im prema pomenutom zakonu pripadaju, dobiju na brži, pravedniji i transparentniji način", kazao je ministar.

Đorđević je naveo da veruje da će infomracioni sistem biti završen do kraja godine i da će se od januara krenuti sa primenom novog zakona. 

"To nije kraj, kako je i naš predsednik Aleksandar Vučić rekao, nastavićemo i dalje da se trudimo da im omogućimo još veća prava, jer oni to zaista zaslužuju", rekao je ministar.

Kako je naveo, neki od njih više nisu u mogućnosti da rade, neki nisu sa nama, ali jesu njihove porodice i zato država uvek mora da misli na njih i omogući im bolje uslove života, u okviru svojih mogućnosti.