Već 6.500 glasova za najbolju nastavu na daljinu

Na konkursu koji sprovodi NALED, u partnerstvu sa resornim institucijama i "Konektingom", uz medijsko pokroviteljstvo RTS-a, održava se onlajn glasanje za izbor najboljih primera nastave na daljinu.

Glasanje je počelo u petak i već je pristiglo više od 6.500 glasova. Najviše glasova dobili su primeri iz srpskog jezika i književnosti i stručnih predmeta. 

Nastavnici su kao sredstva prilagođavanja formalnih znanja najčešće koristili video igre, YouTube snimke i izrade veb stranica. Na konkurs su stigli i lepi primeri inovativne nastave kod izbornih predmeta, poput građanskog vaspitanja i veronauke.

Glasanjem na portalu www.jpd.rs građani mogu da podrže primere najkreativnijih predavanja koja su đacima tokom kućne izolacije školske obaveze učinili posebno zanimljivim i edukativnim.

Od 22. aprila kada je otvoren konkurs pod sloganom „Magija je u rukama nastavnika" nastavnici i stručni saradnici osnovnih i srednjih škola dostavili su više od 180 prijava 

"Očekujemo da ćemo dobiti još mnogo kreativnih primera nastave na daljinu, jer konkurs traje do 31. maja. Pozivamo sve građane da se uključe, da pogledaju prijave koje su objavljene na portalu www.jpd.rs i da svojim glasom podrže najmaštovitije i najbolje nastavnike", rekao je Dušan Vasiljević iz NALED-a.

Stručni žiri će odabrati 10 najboljih primera online nastave. Pored dodele priznanja i vaučera za kupovinu elektronskih knjiga, pripremljene su i vredne nagrade za najbolje: studijsko putovanje u Finsku i Estoniju i laptop za prvo mesto, laptop i pametni telefon za drugo, a za treće mesto tablet i pametni telefon. 

Predviđena je i specijalna nagrada publike - pametni telefon najnovije generacije, specijalna nagrada za najbolje izvedenu nastavu putem televizije - smart televizor sa kamerom, a posebna nagrada će biti dodeljena i na osnovu online glasanja.