Srušena kuća Jovice Menkovića iz Cernice kod Gnjilana

Zaposleni u administraciji kosovske opštine Gnjilane bagerima su srušili porodičnu kuću Jovice Menkovića iz Cernice, koji živi teškim socijalnim uslovima u šestočlanom domaćinstvu sa troje dece, prenosi televizija "Puls".

Predsednik Privremenog organa srpske opštine Gnjilane Srđan Mitrović oštro je osudio ovaj čin nazvavši ga vandalskim i nezakonitim.

O tome je obavestio i ministra za povratak i zajednice Dalibora Jevtića, kao i Srpsku listu, jer je, prema njegovim rečima, to još jedan pokušaj pritiska na preostale Srbe na iseljavanje.

"U selu Cernica, opština Gnjilane, iznenada je i bez ikakvog upozorenja ili najave opština Gnjilane pri privremenim kosovskim institucijama ušla u porodično domaćinstvo Jovice Menkovića iz Cernice sa bagerima i srušila porodičnu kuću ovom domaćinstvu", naveo je Mitrović.

Kako navodi, radi se o šestočlanoj porodici sa troje dece koja je živela u teškim socijalnim uslovima i kojoj je opština Gnjilane tokom devedesetih godina dodelila plac za gradnju kuće.

"Ova porodica poseduje urednu dokumentaciju o tome, ali koju opština Gnjilane pri privremenim kosovskim institucijama nije uvažila kao relevantnu. Kao predsednik privremenog organa na čijoj se teritoriji nalazi ovo selo oštro osuđujem ovaj vandalski i nezakoniti čin opštinskih vlasti privremenih institucija", istakao je Mitrović.

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 18. feb 2020, 17:44) - anonymous [neregistrovani]

Zemljotres i donacija

Ovo je njihov odgovor na nasu donaciju nakon zemljotresa koji ih je zadesio.

(utorak, 18. feb 2020, 16:07) - anonymous [neregistrovani]

Vazno je dobro dokumentovati

Pa ako smo nemocni da ih zaustavimo onda bi bilo veoma vazno da se sto bolje dokumentuje blagovremeno i sto bolje. Kukanje bez dokumentacije ostaje prazna prica. Dokumentaciju bar mozemo pokazati onima koji hoce da nas cuju. Oni koji su jaci od nas a na nasoj su strani bi imali dokaze da natrljaju nos onima koji zasticuje taj olos. Ovo su vremena kada se ratuje vise svim drugim sretstvima nego sa oruzjem.

(utorak, 18. feb 2020, 15:31) - глас разума [neregistrovani]

Осуђени на немо и беспомоћно посматрање

Ништа не можемо учинити, ни на Космету, ни у Црној Гори нити у БиХ... злотвори и силници свуда право узимају за себе, не остављајући нама ништа. Бога се не боје, за правду не знају, на силу, углавном ону туђу и туђинску, се искључиво ослањају. Ко ми сад дође са оном причом, сви смо ми исти народ, сви смо једно и једнаки, тај нам одавно више није ни пријатељ нити нам добро мисли... безбожници и неправедници треба да се плаше гнева мирног тлаченог народа, јер што посејаше, кусаће једног дана... превише је невиног плача и молитве свих оних заборављених и обесправљених отишло у небо, сувише је велик рачун и цех, који нико да плати... а много застранише и много зла и несрећа нанесоше. 

(utorak, 18. feb 2020, 14:53) - anonymous [neregistrovani]

Ostre osude

Evo svi se plaše i drhte od naših osuda, hoće li država barem jednom nešto konkretno da preduzme ili samo da osuđuje? Jer kolko vidim daleko će doguramo sa ovim osudama.

(utorak, 18. feb 2020, 13:39) - anonymous [neregistrovani]

Druga država. Ništa tu ne možemo da uradimo.

Moj predlog je da se svi ljudi sa Kosova i Metohije što pre presele u sve one prazne kuće da ih ne bi naselili migranti. Tek sa migrantima eto nama cele Srbije gore od Kosova sada.

(utorak, 18. feb 2020, 13:13) - Markovljev [neregistrovani]

Može li Srbija

Moželi ta Srbija da jednom lupi o sto i oštro i neodlozno traži od EULEX-a da počne da čini ono za šta je formiran (kada smo se već sami odrekli UN) a ne da čini sve da učvršćuje vlast okupatora Kosova i Metohije.Ne znam da li ste primetili da Prištinski vlastodršci uvek čine neke provokacije kada je u Beogradu neki visoki funkcioner Rusije, kao da žele da i njima i nama stave do znanja da su njihovi sponzori još jači od nas i Rusije. Još hoćete da otvarate avionske i železničke linije sa okupatorima?

(utorak, 18. feb 2020, 12:53) - Ivan [neregistrovani]

Sat otkucava

Svakim danom je sve ucestalije, kada niko ne reaguje sem izjava koje procitamo onda to drugu stranu ohrabuje i daje povoda, reakcija i to sto je pre moguce!!!