Priča o samohranoj majci iz Čačka podigla sve na noge, stiže i pomoć

Posle priče o samohranoj majci Neveni Šipetić iz Čačka, koja se teško snalazi za hranu, odeću i ogrev, emitovanoj na našem programu, na poziv ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića odmah se angažovala lokalna samouprava, javili su se humani ljudi, a porodicu je danas posetio i ministar sa saradnicima.

U iznajmljenom stanu sa troje dece jedva sastavlja kraj sa krajem. Ova samohrana majka jedinu pomoć u hrani i odeći dobija od čačanskog Kola srpskih sestara.

"Za sada mi je najpotrebnije samo da imaju deca hrane, pošto u tome slabo se snabdevamo i da ja počnem da radim", kaže Nevena Šipetić, samohrana majka iz Čačka.

Priča o Neveni Šipetić pokrenula je sve. Na njenu adresu već je stigao ogrev, a sutra će ići na razgovor za posao.

"Grad Čačak ima i budžetsku rezervu koju koristi za ovakve slučajeve i drva za ogrev i sve ono što je neophodno, naravno novčana sredstva da se svi naši sugrađani zbrinu na adekvatan način", ističe Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

U Čačku se za socijalnu zaštitu godišnje izdvaja 345 miliona dinara. Iako se u protekle tri godine više od tri stotine porodica javilo za pomoć, mnogi još nisu u sistemu socijalne zaštite. Primer Nevene Šipetić povod je za reagovanje resornog ministarstva na teritoriji cele Srbije.

"Ja kao ministar poslaću jedan zadatak direktorima centara za socijalni rad i opštinama: da izađu, da obiđu teren i da napravimo da vidimo da li postoje neke porodice koje eventualno na neki sličan način imaju problem kao što ima i ova porodica i da probamo da reagujemo kao država", navodi Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Đorđević je u Čačku posetio i ustanovu za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zračak" i Narodni muzej, koji će sada biti pristupačan i osobama sa invaliditetom.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 21. jan 2020, 15:49) - anonymous [neregistrovani]

Tek će ići na razgovor za posao

Ma direktno joj dajte posao.

(utorak, 21. jan 2020, 15:36) - svetlana [neregistrovani]

uputstvo

pa gde je bio ministar, valjda je radio svoj posao. Sta misle pojedini da on ako je ministar zna sve sta se desava ?

(utorak, 21. jan 2020, 15:18) - anonymous [neregistrovani]

samohrana majka

kao prvo ovo nije bio zadatak ministra. Pitanje zasto do sada nije reagovala samouprava grada cacka???

(utorak, 21. jan 2020, 13:26) - anonymous [neregistrovani]

Где сте били до сада, господине министре?

Тек када изађе нека потресна прича у јавност, као што је ова о самохраној мајци, одједном се покрећу надлежне државне институције. Камере, фотографисања, обећања и када се искључе рефлектори - Јово, наново!