Đukanović: Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je Srbiju i Rusiju da koriste Srpsku pravoslavnu crkvu za podrivanje crnogorske prozapadne vlade, koja želi članstvo u EU.

Milo Đukanović je, u intervjuu za agenciju Rojters, rekao da se serijom protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji su predvođeni Srpskom pravoslavnom crkvom, pokušava dovesti u pitanje nezavisnost Crne Gore, prenosi RTCG.

"Ako se pitate da li je ovo kontinuitet (pokušaja) uništavanja Crne Gore i opstrukcija njene namjere da nastavi svoj put ka evropskim i evroatlantskim integracijama, u to nema sumnje", rekao je Đukanović u intervjuu za Rojters.

"Moskva je bila nedvosmislena u pokazivanju svojih interesa u tekućem (religijskom) problemu u Crnoj Gori", dodao je crnogorski predsednik.

Đukanović je optužio Beograd za "oživljavanje nacionalističkog koncepta Velike Srbije" koji je, kako kaže, doprineo ratovima na Balkanu devedesetih godina i raspadu bivše Jugoslavije.

"Ne sumnjamo da aktivirani svi mehanizmi realizacije projekta velikosrpske države i da je Crna Gora takođe meta", rekao je Đukanović za britansku agencija.

broj komentara 17 pošalji komentar
(nedelja, 01. mar 2020, 00:12) - anonymous [neregistrovani]

Pazi nova izmisljotina!

O cemu pricas? Resi najpre ono, zbog cega se cela CG digla na noge, pa onda izmisljaj.

(subota, 29. feb 2020, 15:47) - Marko [neregistrovani]

Kojim slucajem Milo Djukanovic vlada tri decenije ?

Da nam Milo Djukanovic objasni kako li je moguce da je Crna Gora jedina zemlja na planeti u kojoj opozicija nikada nije vladala zadnjih 30 godina ? Milo Djukanovic bez stida nama soli pamet da je Crna Gora pro-zapadna i demokratska drzava, a nema ni jedan jedini slucaj gde u EU zemljama zadnjih 30 godina bez prestanka vlada jedna te ista partija. Kada jedna partija vlada bez prestanka tri decenije a da ni jednom opozicija nije imala mandat da vlada, onda zna se da to nije demokratska drzava. Svi koji ga podrzavaju ne mogu da nam objasne kojim slucajem i s kojom magijom Milo Djukanovic i njegova partija uspevaju da vladaju 30 godina, kojom magijom partija Mila Djukanovica dobija parlamentarne izbore u svoju korist, kada to nigde u zapadnim drzavama nije vidjano u praksi, da nam to objasni ?

(subota, 29. feb 2020, 11:13) - anonymous [neregistrovani]

Nista novo

Vec 30.godina si na vlasti u CG.Prvo si se uclanio u Savez komunista,pa si devedesetih znas i sam sta radio.Onda si rasturio DZ SiCG na veoma sumnjiv nacin,da ne kazem da se tacne brojke referenduma ni danas ne znaju.Onda si priznao tzv.Kosovo bez volje svog naroda,onda si skinuo trobojku sa zastave CG,onda si ukinuo cirilicno pismo kao zvanicno pismo,onda si opet silom usao u NATO bez referenduma,onda si poceo progon ko god se izjasnjava kao srbin,onda su srbi i rusi organizovali tzv.drzavni udar samo da nas predstavis kao pretnju,na kraju si hteo da nam otmes veru,ali narod ti to nece dozvoliti.

(subota, 29. feb 2020, 10:35) - Dr Marjanovic [neregistrovani]

Veliki "argumenti"

Velikosrpska politika i uplitanje Rusije na balkanu su dve stvari koje politicari u regionu ne vade iz izjava do te mere da je vise svima jasno da oni zapravo nemaju prave argumente vec traze izgovore za licne neuspehe. Za nas je dobro sto niko vise ne reaguje na te gluposti

(subota, 29. feb 2020, 10:25) - anonymous [neregistrovani]

providno

De nesto novo, ovo je izlizano, da je vec providno.

(subota, 29. feb 2020, 10:04) - anonymous [neregistrovani]

Milo!

Se zali na one koje nevoli,a nije svestan daje on sam krivac za dogadaje u C.G.

(subota, 29. feb 2020, 08:25) - anonymous [neregistrovani]

Politika

Kad okrivljuju Srbiju odma dodavaju i Rusiji jer znaju da SAD i Rusija nisu na prijateljskoj nozi. Nije Rusija ni Srbija kriva sto je vas parlament usvojio zakon za otimanje srpske svetinje u CG. Kao uzrok digao se narod na noge. Kazete da crkva ne moze biti iznad drzave. A da li narod moze biti iznad drzave? Narod koji litijama pokazuje da se bori za svoja prava i slobodu. Vjekovima se borio taj isti narod za slobodu i pobijedio!

(subota, 29. feb 2020, 08:04) - Petar Kralj [neregistrovani]

Svojim ne delom na druge gurati

Znači Crna Gora pravi zakon protiv mišljenja svog naroda ,koji se tim protivi kakav god da je. A time i svoju DEMOKRATSKU odgovornost ići po narodu a ne po svome.
Da podvučemo
Milo optužuje Srbiju za svoju slabu ako ne i jeftinu odluku protiv naroda.
Vele Majstor okretanja neke istine po redosledu.

(subota, 29. feb 2020, 07:35) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Potpuno se preobrazio i prihvatio je njihovu doktrinu : optužbe bez ikakvih dokaza zarad održavanja na vlasti .

(subota, 29. feb 2020, 04:53) - anonymous [neregistrovani]

Djukanovic

A sad smo mi krivi? Ti sankcije Rusiji a narod tvoj je ćutao,ti priznao Kosovo a narod ćutao,ti ušao u NATO a narod ćutao,ti udario na crkvu a narod izneo ikone iz kuća....a ti znaš šta to znaci?E sad su ti svi krivi samo si ti "ispravan"...one ikone kažu drugačije a ikone NIKADA ne lazu...