Bošković: Biće mi zadovoljstvo da vratim orden SPC

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković rekao je da će mu biti zadovoljstvo da vratim orden Srpskoj pravoslavnoj crkvi, da mu ga ne moraju oduzimati, posebno kada je, kako kaže, video kome su sve taj orden dali.

Predrag Bošković je kazao da ga ne čude izjave mitropolita Amfilohija, budući da se, kako navodi, u poslednje vreme ponaša više kao biznismen nego kao svešteno lice, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

"Ono na šta sam posebno ponosan je to što se moji i politički stavovi Rista Radovića dijametralno suprotno razilaze. U emisiji 'Svjedok Božje ljubavi' mogli smo da vidimo dosta materijala koga to on podržava i blagosilja", ocenio je Bošković.

Bošković je naglasio da orden SPC nije ni tražio, te da je bio u Odboru Rudnika uglja Pljevlja, kada su pomogli finansiranje nekoliko verskih objekata.

"Izuzetno sam ponosam na to što smo tada radili i da sam danas u prilici, sigurno bih isto uradio i pomogao izgradnju vjerskih objekata, ili obnovu postojećih, bilo gdje na teritoriji Crne Gore", poručio je Bošković.

Bošković je ocenio da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i da su državni organi i u prošlosti znali da se izbore sa izazovima koji su bili mnogo složeniji s aspekta bezbednosti.

"Siguran sam da imamo i snage i kapaciteta da sve ovo prevaziđemo na miran i dostojanstven način i u skladu s onim praksom koja se baštini u razvijenim evropskim državama, porodici naroda kojoj Crna Gora teži", kazao je Predrag Bošković, gostujući u Dnevniku RTCG.

Dodao je i da je pozvao načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića i čestitao mu na stavu i izjavi da se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom.

"Ako dobro pročitate izjavu, vidjećete da je on rekao da je sloboda vjeroispovijesti osnovno ljudsko pravo svakog pojedinca i da će zaštititi bilo pojedinca bilo Vojsku u cjelini od zloupotrebe u bilo koje, političke ili vjerske svrhe", kazao je Bošković.

Ministar odbrane je poručio da Crna Gora ima vojsku koja je odana državi i koja je spremna da zaštiti teritorijalni integritet i državni poredak.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 22. feb 2020, 07:36) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

To samo govori da je dosad bilo u pogrešnim rukama.

(subota, 22. feb 2020, 07:24) - anonymous [neregistrovani]

Bravo Boškoviću!

Naravno, ako time šalješ poruku SPC, a ne huliš.

(subota, 22. feb 2020, 05:08) - anonymous [neregistrovani]

boškoviću

licemeru. Na vreme si progledao.

(petak, 21. feb 2020, 23:58) - Тома-Трстеник [neregistrovani]

Орден

Па Господине Бошковићу Многи људи
греше, па и Српска Православна Црква
може да погреши и ето баш ту је погрешила
кад вам је тај Орден доделила, Грешка у Процени!.

(petak, 21. feb 2020, 23:26) - Stefan [neregistrovani]

Prodaja

Ozbiljno se prodao državni vrh crne gore. Postaje smešno.

(petak, 21. feb 2020, 22:52) - Љига, поган, несој [neregistrovani]

Политички црвени фењер

Док је имао користи од ордена, користио га је. Кад нема, онда му и не треба. Сад има користи од нечег другог, кад не буде имао одрећи ће се и тога. Кад је имао користи да буде Србин, био је Србин, сад је Монтенегрин, а кад не буде имао више користи од тога, можда постане и марсовац.То је та врста људи, то су те карактерне особине.

(petak, 21. feb 2020, 22:49) - Borko [neregistrovani]

Druga vremena

Dodju tako neka vremena ali i prodju.Pamćenje ostaje.

(petak, 21. feb 2020, 22:47) - anonymous [neregistrovani]

Uporno

tvrde da teže "evrooskim vrijednostima" a na vlasti je čovjek koji kao u srednjem vijeku vlada Crnom Gorom 30 godina, đe državna televizija vodi propafandnu kampanju, gdje se gase signali televizija koje prikazuju ljude koji kritikuju režim...težite vi bogu mi da budete Sjeverna Koreja.

(petak, 21. feb 2020, 22:33) - RUSIN [neregistrovani]

Kontradiktoran covek

Pa sto si ga onda i primao kad znas ko ga je sve i dobio i od koga ga primas....