Mađarska, sve više srpskih državljana uhapšenih zbog krijumčarenja migranata

Među krijumčarima migranata sve je više državljana Srbije koji zbog zarade zaboravljaju na posledice. Za sedam dana u Mađarskoj su uhapšena tri srpska državljanina jer su pokušali da migrante prevezu u Austriju.

Mađarske vlasti osudile su juče na tri godine zatvora državljanina Srbije koji je 13. februara uhapšen zbog krijumčarenja šestoro migranata.

Istog dana uhapšen je još jedan naš državljanin koji je u automobilu pokušao da prokrijumčari čak osam migranata.

Kazne mađarskih vlasti za ta krivična dela su stroge, pa se očekuje da i on bude osuđen na kaznu od dve i po do tri godine zatvora nakon čega ga čeka zabrana ulaska u Mađarsku od pet godina.

Zvaničnici lokalnih vlasti u Kanjiži često su spominjali svoje sugrađane koji se bave krijumčarenjem mirganata kao unosnim ali kriminalnim biznisom. 

Prema podacima mađarske policije, više od 5.000 migranata ove godine je pokušalo da ilegalno uđe na teritoriju Evropske unije. 

Migranti na sve načine pokušavaju da pređu granicu zaobilazeći žičanu ogradu, prelaskom preko Tise, kopanjem kanala, ulaskom u kamione i vozove.

Često rizikuju svoje živote, ali ne odustaju.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 18. feb 2020, 13:58) - Gastarbajtovanje [neregistrovani]

Srbi i migranti imaju isti cilj:

Deutschland!

(utorak, 18. feb 2020, 13:46) - anonymous [neregistrovani]

Negativno iskustvo

ima EU i cudi me zasto ne reaguje jer te izbeglice ne zele da se integrisu, da rade, da se obrazuju. Prezastupljeni su u zatvorima i u kriminalu.

(utorak, 18. feb 2020, 12:16) - Воронцов [neregistrovani]

Свака земља има право да штити своју територију

Не мора да прими неког ако неће. Што је неко у томе успешнији, а неко мање успешан то је друго питање.А људи се као што видимо свачим баве па и кријумчарењем миграната. Што би се рекло хоће се свачим бавити само да не ору и не копају јер им се тај поштени посао чини тешким.А кад падну под санкције закона као у овом случају онда је касно.

(utorak, 18. feb 2020, 11:12) - anonymous [neregistrovani]

A kako su migranti dospeli u Srbiju?

Upravo preko EU drzava, Bugarske i Grcke. E sad, migranti ne bi trebalo dalje (po EU interesu) pa su se zato drzave kao Hrvatska i Madjarska dobro ogradile. A zasto bi ih mi uopste i drzali u Srbiji i ko je dozvolio da oni uopste udju u Srbiju?

(utorak, 18. feb 2020, 09:56) - Markovljev [neregistrovani]

Prevencija u Srbiji

Kao prijateljska zemlja Madjarska je podigla dva reda prepreka od bodljikave žice prema Srbiji, što nije lepa slika. Srbija bi morala da zatraži pomoć Madjarske i EU i da preventivno očisti granični pojas od migranata i iste smesti u prihvatilišta ali daleko od Madjarske granice, najbolje na granici sa Makedonijom a još bolje bi bilo kada bi ih se reršavala trajno a to deportacijom, za koju sam siguran dabismo dobili pare od EU a AirSerbia dobar biznis.
Neću žicu na granica sa Madjarskom, hoću da iz Srbije migranti ne prelaze u Madjarsku.
Za reportera. Nema tromedje izmedju Hrvatske Madjarske i Rumunije, ono je u Rabeo u Srbiji.