Marković pozvao Amfilohija na dijalog

Crnogorski premijer Duško Marković pozvao je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na dijalog, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

"Vrijeme i prilika da se još snažnije posvetimo slozi, zajedništvu i izgradnji povjerenja, a naročito unutar pravoslavne konfesije, kao najbrojnije. Vlada tu priliku vidi i prepoznaje, i biće joj snažno posvećena", navodi se u objavi crnogorske vlade uz fotografiju pisma poslatog mitropolitu Amfilohiju.

Ističe se da je Vlada Crne Gore spremna smo da još jednom zajednički sagleda najbolja rešenja za primenu članova 62, 63 i 64 Zakona o slobodi veroispovesti.

"Spremni smo i da svakako kroz dijalog i mogućno konsenzus, otklonimo svaku dilemu i sumnju oko korišćenja crkava, hramova i manastira, odnosno njihove buduće namjene", naveo je Marković u pismu Amfilohiju.

broj komentara 16 pošalji komentar
(utorak, 28. jan 2020, 22:48) - anonymous [neregistrovani]

Dijalog

sa Amfilohijem?

(utorak, 28. jan 2020, 21:12) - anonymous [neregistrovani]

Milo i Markovicu

Odlazite kupite neko ostrvo u bespucima nosite taj nakaradni zakon sa sobom pa tomo mozete svoju crkvu da formirate na celu sa vasim komunistickim popom

(utorak, 28. jan 2020, 19:57) - Наставник универзитета [neregistrovani]

Узрок свих проблема - Мило Ђукановић

Основа за разговоре могу бити само аргументи Митропилије и повлачење спорног закона. Све остало браћо моја је превара Мила и његове превртљиве клике. Само је под окриљем Немачке НДХ поглавник Павелић основао тзв. Хрватску православну цркву. Нешто слично хоће и Мило Ђукановић под заштитом НАТО-а. Без обзира на сличне околности, ипак НАТО није Вермахт. То би требало да зна Мило Ђукановић.

(utorak, 28. jan 2020, 19:51) - C.Gora [neregistrovani]

Kasno za ljubav

Napisa ođe neko da je kasno za ljubav.Pa niko te ne zove da voliš Srbe ali nemaš pravo otimati što nije tvoje!Pravi sebi crkvu, ko ti brani.

(utorak, 28. jan 2020, 18:24) - anonymous [neregistrovani]

Crnogorska vlada,

ne veruje u narod a kamoli u Boga.

(utorak, 28. jan 2020, 17:24) - Ljubiša [neregistrovani]

Kupuju vreme

Milu i Marković samo kupuju vreme , dok ne ispinuju satanizaciju Srba uz svoju NATO bratiju kao što je to rađeno devedesetih u pokušaju uništenja SPC , srpskog naroda , srpskog jezika jer oni svoje Crnogorstvo zasnivaju na antisrpstvu . Niko normalan nema ništa protiv Crnogoraca kao nacije /i pored toga što su izmišljeni u doba komunizma / ali i onu koji znaju da su Srbi oni i svi njihvi pretci isto imaju prava na svoju naciju , jezik , veru i kulturu , školstvo i svoju istoriju a ne lažnu istoriju ......

(utorak, 28. jan 2020, 17:13) - milan lala [neregistrovani]

Gotovi su pa bi da pregovaraju .

Prvo da Markoviceva vlada povuce taj sramni kriminalni zakon pa onda da sa mitropolitom Amfilohijem razgovarate.Poziv Markovica pokazuje strah DPS-vlasti M. Djukanovica od pobunjenog naroda.Pretili su da ce uhapsiti mitropolita ako se litije nastave toboz postale su politicke i ugrozavaju drzavnost C. Gore .Sad kad im je postalo jasno da je djavo odno salu i da celokupni pravoslavni narod u C. Gori Crnogorci i Srbi cvrsto odlucno stoje uz svoju SPC i svog mitropolita sad bi da razgovaraju.Ukapirala gospoda da se nije vise pametno drciti, pretiti mitropolitu i svestenstvu zbog masovnih litija da ce narod srusiti despotsku bahatu vlast M. Djukanovica u Monte Negro pa u panici menjaju taktiku.Pregovarali ili ne vlast M. Djukanovica se ubrzano raspada, gotov je.Cim policija prestane da ga slusa gotov je, a poceli su da ne izvrsavaju naredjenja .

(utorak, 28. jan 2020, 17:10) - anonymous [neregistrovani]

Dijalog!!!

Kakav bre dijalog, prvo treba da se ukine taj nezakonit zakon, i da diktatorska vlast prestane sa hapsenjem nevinih gradjana koji se bore za ljudsku slobodu I pravdu, da se zaustavi negiranje vecinskog srpskog stanovnistva I njihov identitet I nema sta da se pregovara. Ako misle da ce na silu da otmu Crkvu narodu grdno se varaju.Oni su sebe doveli u mat poziciju pa sad kao daj da pregovaramo.Pogresice Mitropolit ako pristane na "dijalog"

(utorak, 28. jan 2020, 17:07) - vitomir [neregistrovani]

Ne damo svetinje

Ako nam uzmu svetinje bolje da nas nestane !!!

(utorak, 28. jan 2020, 16:58) - Djuradj [neregistrovani]

Gospodo!

Zasto bi drzava trebala da se mesa i da time upravlja, ko ce i kada koristiti crkvu.To je stvar svestenstva i vernika.Vi u vladi C.Gore nesto drugo mutite, niste na pravom putu ako tako dalje nastavite, bice jednom, ona Njegoseva:" Puce kolan svecevoj kobili, okrenuse kola niza stranu".