Čitaj mi!

Masovna pucnjava u vrtiću u Tajlandu – 38 mrtvih, napadač nožem ubio decu

Najmanje 38 osoba ubijeno je u masovnoj pucnjavi u vrtiću na severoistoku Tajlanda. Napadač, bivši policajac, ubio je i svoju suprugu i dete, a potom izvršio samoubistvo.

Najmanje 22 deteta ubijena su u masovnoj pucnjavi u vrtiću u Tajlandu. Napadač je ubio i svoju suprugu i dete, a potom izvršio samoubistvo. 

Tajlandska vlada je saopštila da se pucnjava dogodila u vrtiću u Nong Bua Lampuu, na severoistoku zemlje, kao i da je pored vatrenog oružja napadač imao i nož. Među ubijenima ima i dece stare svega dve godine.

Napadač je identifikovan kao Panja Kamrab, bivši policajac koji je prošle godine dobio otkaz zbog umešanosti u trgovinu metamfetaminom.

On je jutros prisustvovao saslušanju na sudu, a prema navodima policije, bio je iznerviran što nije mogao da pronađe svoje dete u vrtiću kada stigao. Onda je otišao, pucao u prolaznike, naleteo vozilom na njih, otišao kući i ubio svoju ženu i dete.

Policija je navela i da je legalno posedovao oružje, kao i da je prilikom ubistva dece uglavnom koristio nož. 

Jedna svedokinja pucnjave rekla je da je u vrtiću u trenutku napada bilo oko tridesetoro dece, što je manje nego inače zbog obilnih padavina koje su sprečile ljude da napuste svoje domove.

"Napadač je došao otprilike u vreme ručka i prvo pogodio iz vatrenog oružja četvoro ili petoro zaposlenih u vrtiću", rekla je ona navodeći da je među ubijenima u prvom naletu bila i žena koja je bila u osmom mesecu trudnoće.

Ljudi su, kaže, u prvom trenutku mislili da je vatromet. Nakon toga, napadač je upao u zaključanu prostoriju u kojoj su deca spavala i ubio ih nožem, rekla je ona za Rojters.

Masovne pucnjave su retkost u Tajlandu, iako prema statističkim podacima, veliki broj građana poseduje vatreno oružje.