Čitaj mi!

Navaljni prebačen u zatvor van Moskve na odsluženje kazne

Šef ruske Federalne kaznene službe Aleksandar Kalašnjikov potvrdio je da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen u zatvorsku koloniju van Moskve, gde treba da odsluži kaznu od dve i po godine zatvora.

Agencija Tas navodi da je Kalašnjikov saopštio da u kaznenoj koloniji koju nije imenovao, nema opasnosti po bezbednost ili zdravlje Navaljnog i da će on tamo imati prihvatljive uslove.

"Navaljni će biti zadržan u potpuno prihvatljivim uslovima. Ako to poželi, biće uključen u proizvodne aktivnosti", rekao je Kalašnjikov, prenosi Tas.

Agencija ističe da je sud u Moskvi zameno uslovnu kaznu Navaljnom zbog slučaja "Iv Roše" stvarnom zatvorskom kaznom zbog višestrukih kršenja kaznenih uslova, a moskovski gradski sud je 20. februara potvrdio presudu i ona je tada stupila na snagu.

Advokat Navaljnog je juče rekao da je ruski opozicionar prebačen u zatvor izvan Moskve, a ruski mediji su nagovestili da će Navaljni, koji je privremeno bio u najstrože čuvanom zatvoru u Moskvi, biti prebačen u objekat na zapadu Rusije.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">