Američki obaveštajci optužili Rusiju za mešanje u izbornu kampanju, Moskva negira

Američki obaveštajni zvaničnici rekli su poslanicima da se Rusija meša u izbornu kampanju 2020. godine. Iz Kremlja stiže odgovor da je to rezultat paranoje.

Republikanski saveznici Donalda Trampa u Predstavničkom domu doveli su u pitanje procenu zvaničnika Kancelarije za nacionalnu obaveštajnu službu prošlog četvrtka.

Oni su upozorili Odbor za obaveštajnu službu na poverljivom sastanku da Rusija radi na tome da se baci sumnja na integritet glasanja zakazanog za 3. novembar, istovremeno pružajući podršku izboru Trampa za drugi četvorogodišnji mandat.

"Oni (Rusi) favorizuju jednog kandidata dok to rade", rekla je osoba koja je želela da ostane anonimna i dodala da su oni koji su o tome izvestili identifikovali tog kandidata kao Trampa.

Kremlj je saopštio da su navodi da se Rusija meša u predizbornu kampanju SAD rezultat paranoje i nemaju nikakve veze sa istinom.

"Ovo su više paranoične najave koje će se, na našu žalost, umnožavati kako se budemo približavali (američkim) izborima", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 21. feb 2020, 17:40) - Драган [neregistrovani]

Обавезно

Мешање у америчке изборе треба увести као обавезу сваке државе - не смеју да прођу амерички избори, а да се други не мешају у њих - јер се Америка меша сваком и све и свашта.

(petak, 21. feb 2020, 16:59) - anonymous [neregistrovani]

No comment

Napisao bi nesto al' ce ispasti da se i ja mjesam u izbore.

(petak, 21. feb 2020, 15:10) - Воронцов [neregistrovani]

Ко се уопште може мешати у америчке изборе?

Код њих изборна кампања никада не престаје. Када се заврше избори онда их годинама анализирају и траже објашњења за пораз, а онда већ у исто време почињу кампању за нове изборе и износе у јавност шта им год падне на памет. Ко би са стране, чак када би и хтео могао утицати на те кампање? Суштина је да они који претпостављају да могу доживети пораз на изборима већ унапред припремају терен кога да оптуже за пораз.

(petak, 21. feb 2020, 15:02) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Vase mesanje u strane drzave u svakom pogledu ne moze niko da dostigne i to uostalom sve javno radite.Prema tome uzdrzite se vi od svojih uticaja svuda u svetu.

(petak, 21. feb 2020, 14:09) - anonymous Lala [neregistrovani]

Svađali se na polici lonci

Lonac šerpu udara po repu .

(petak, 21. feb 2020, 13:51) - anonymous [neregistrovani]

Ocekivano

Ko o cemu, baba o ustipcima....

(petak, 21. feb 2020, 13:48) - anonymous Djole [neregistrovani]

mešanje kako čudno zvuči

Američka politika mešanja u unutrašnje poslove drugih zemalja je normalna pojava. Mi smo to najbolje osetili, bombardovali su nas, oteli nam deo države, stavili nas pod sankcije, menjali vlast i nisam siguran da ni danas ne vrše uticaj, ali i pritisak u našoj zemlji, a tek Arapsko proleće, Irag, Avganistan ranije Vijetnam. Sada kad se desi "ogledalo" vidi on mi se meša? Ameri, mi Vas volimo, jer moramo. Da li Vi sebe vidite? Da li Vi nekog volite, ili su interesi Vaših vladara u senci veći od ljudske rase? Predlažem da svi ljudi na ovoj maloj planeti imaju pravo da glasaju na američkim predsedničkim izborima. I nisam siguran da će takav sistem glasanje ispraviti neravnotežu uticaja Amerika i njihove politike u zonama van njihovih interesa.