Putin objasnio zašto je baš Mišustina izabrao za premijera

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da, kada je razmišljao o kandidatima za novog premijera Rusije, Mihail Mišustin nije bio na listi, već da su u igri bila druga tri ili čak četiri kandidata.

Kao razloge zbog kojih se odlučio da Mihaila Mišustina predloži za premijera Rusije, Vladimir Putin je naveo lične osobine i profesionalne veštine, ali i rezultate koje je postigao dok je obavljao dužnost šefa Savezne poreske službe.

"Niko sem mene nije spomenuo Mišustina", rekao je Putin u intervjuu za Tas.

Ruski predsednik je za Mišustina rekao da je "praktičan čovek koji veoma dobro razume šta treba da se uradi i koji zna kako to da uradi".

Putin je u intervjuu otkrio i da je unapred obavestio prethodnog premijera Dmitrija Medvedeva o ostavci vlade.

"Uživali smo u vrlo iskrenim, kolegijalnim, prijateljskim odnosima sa Dmitrijem Anatolievičem dugi niz godina. Nemamo nikakve tajne jedni od drugih. Tako da smo s njim razgovarali o ovom pitanju. Ranije smo razgovarali o tome i on je znao šta se događa", rekao je Putin.

Zašto je došlo do rekonstrukcije vlade 

Odbacio je spekulacije da smena vlade izgleda kao specijalna operacija i rekao da je do rekonstrukcije vlade došlo brzo jer "Rusija nije Belgija da može da bude celu godinu bez vlade".

Govoreći o novoj vladi, Putin je rekao da su svi njeni članovi kompetentni, dobro informisani i da znaju da rade svoj posao.

Kako je rekao, mnogi od njih su radili na nacionalnim projektima ranije i potpuno su upućeni u njih.

Prilikom formiranja novog kabineta, poslušao je savete premijera Mišustina i dodao da prilikom njihovog izbora nije vodio računa o popularnosti kandidata.

"Kriterijum su bile njihove profesionalne kvalifikacije. Uvažavao sam mišljenje Mišustina. Kada sam u vezi nekih kandidata imao sumnje, ali Mišustin bi mi dokazao da je ta osoba najbolja za taj posao. Složio sam se sa njim jer na kraju krajeva, on formira svoj tim", rekao je Putin.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 20. feb 2020, 19:17) - anonymous [neregistrovani]

Trump i Putin su isto....

Samo što je Putin godinama krio koju katastrofu koju mu prave sankcije, a Trump javno smenjivao one koji mu prigovaraju. Čak i pre ukrajnske afere...

(četvrtak, 20. feb 2020, 14:00) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor

Pa sta si ti hteo prijatelju kad Tramp menja i postavlja koga hoce onda je to demokratski a kada Putin postavi nekog koga on hoce onda je autokratski?Vidi molim te, a gde si ti to naucio?

(četvrtak, 20. feb 2020, 12:40) - Воронцов [neregistrovani]

Све је чињено да углед Медведева порасте код народа

Али то се није догодило. Ако нечији углед код народа не расте какав се онда закључак може извести ? Једноставно да народ није био баш задовољан са његовим послом. У таквој ситуацији шта друго урадит него пронаћи замену , са личности за коју очекујете да ће оправдати ваше поверење. Време ће показати шта ће и како радити нови председник владе и хпће ли стећи углед код народа.Дакле прво рад па онда ће се судити о раду те личности.

(četvrtak, 20. feb 2020, 12:31) - anonymous [neregistrovani]

Niko se mene???

Sta to znači? Od četiri kandidata, Putin spomenuo ovog i svi prihvatili bez imalo rasprave??? Ostala tri kao dekor demokratiji???
Strašno.

(četvrtak, 20. feb 2020, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

@ vezarenje i nepotizam

Ja duboko verujem da ce Putin sledeci put tebe da pita za savet koga ce da predlozi za mandatara uzevsi u obzir tvoje kvalifikacije da ti je naslov latinica a tekst cirilica :)

(četvrtak, 20. feb 2020, 12:04) - anonymous [neregistrovani]

prava demokratija

gde ces drugo naci ovakvu demokratiju sem u Rusiji. Predsednik imenjuje svog drugara na mesto premijera. Prava indikacija da on hoce da stvori uslove dozivotne licne vladavine bez konkurencije. Ne mari za nikoga iz opozicije. Opozicija totalno ugusena

(četvrtak, 20. feb 2020, 11:40) - anonymous [neregistrovani]

Vezarenje i nepotizam

"Нико сем мене није споменуо Мишустина", рекао је Путин у интервјуу за Тас.