Čitaj mi!

Crta: Najviše glasova u Velikom Trnovcu osvojila Koalicija Albanaca Doline

U Velikom Trnovcu, selu pored Bujanovca, najviše glasova na po peti put ponovljenim izborima osvojila je "Koalicija Albanaca Doline" - 698, saopštila je Crta. Kako navode, sledeći je SPS sa osam osvojenih glasova. Zvanični rezultati današnjeg glasanja još nisu objavljeni.

Na petom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Bujanovcu (Veliki Trnovac) glasalo je ukupno 725 od 1.089 birača sa pravom glasa odnosno 66,6 odsto, što je više nego na prethodno održanom glasanju 27. maja kada je glasalo 56,7 odsto birača, saopštila je posmatračka misija Crta.

Kako se navodi, najviše glasova osvojila je lista "Koalicija Albanaca Doline" - 698, dok je Socijalistička partija Srbije osvojila osam glasova.

Sledeća je lista "Albanska demokratska alternativa" i lista "Miloš Jovanović - Nada za Srbiju" sa po dva osvojena glasa, a lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila je jedan glas.

Preostalih 14 izbornih lista nisu osvojile nijedan glas.

Crta ističe da je glasanje proteklo uglavnom u skladu sa procedurama.

"Tokom dana posmatrači su zabeležili pokušaje pojedinih birača da glasaju iako nisu imali ispravna lična dokumenta ili nisu bili upisani u birački spisak ali im birački odbor to nije dozvolio.Članovi biračkog odbora nisu uneli nikakve primedbe u Zapisnik o radu biračkog odbora", navodi Crta.

Prema ranijim procenama, Koaliciji Albanaca Doline je za ulazak u parlament bilo potrebno oko 610 glasova.

Ukoliko ovo budu i zvanični rezultati  glasanja  i ne bude prigovora i ponavljanja, to bi moglo značiti da će "Koalicija Albanaca Doline" ući u parlament i imati jedno poslaničko mesto, dok bi koalicija oko SPS umesto 32, imala 31 poslanički mandat.