U bolnici kao iz filma o Hariju Poteru, lakše je boriti se protiv korone

Zdravstveni timovi jedne bolnice u Velikoj Britaniji koji se bore protiv koronavirusa, sada su motivisaniji zahvaljujući ljubavi prema svetski poznatom čarobnjaku Hariju Poteru.

Čelnici bolnice „Rojal Barnmaut" u Dorsetu, iskoristili su svetski poznatu seriju knjiga i filmova, kako bi lakše podneli krizu zbog koronavirusa. 

Osoblje je odlučilo da sektore i sale bolnice nazovu po „kućama" u školi za čarobnjake „Hogvorts" iz popularne franšize Hari Poter.

Sale za sastanke dobile su imena „Grifindor", „Sliterin", „Haflpaf" i „Ravenklo".

Jedan od predstavnika bolnice, Alek Maslen rekao je da su imena koja su koristili poznata mnogim mlađim kolegama koji su odrastali na pričama o popularnom čarobnjaku. 

Kad je osoblje obavestilo autorku lika Harija Potera Džoanu. K. Rouling o završenom „redizajnu", ona je odgovorila da se „retko kada osetila ponosnijom".

„Odlučio sam da zahvalim Roulingovoj preko Tvitera za njenu ljupku poruku, rekavši da se retko osećala ponosnije. Toliko je uzbudljivo kada dobijete takvu poruku i meni je to mnogo značilo, kao i mojim kolegama", rekao je Dr Majk Vebl.

„U ovim teškim vremenima je sjajno videti kako naše osoblje koristi svoju kreativnost kako bi se podigao radni elan i duh", naveli su iz bolnice.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 10. apr 2020, 20:30) - ,," [neregistrovani]

зашто, чему!?

Средства јавног обевештавања у тој држави нису објавила ни једну, пристојну, (а поготово неполитчку) вест о Нама и Нашој Држави.
Икада.

Не ради се у овом мом мишљењу о мржњи, већ искључиво о самопоштовању.