Ponovo uvedena vanredna situacija u Trsteniku

Zbog pogoršanja epidemijske situacije, Opština Trstenik ponovo je proglasila vanrednu situaciju na celoj teritoriji.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, za poslednjih deset dana na području Rasinskog okruga evidentirano je 11 novoinficiranih lica, od kojih je 10 iz Trstenika. Od početka epidemije, kovid 19 u ovoj opštini registrovan je kod 109 pacijenata.

Prema rečima predsednice Opštine Trstenik Milene Turk, ispitivanjem kontakata obolelih dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, a beleži se i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva, zbog čega se uvode vanredne mere na sprečavanju daljeg širenja virusa.

Ukoliko nije moguće obezbediti propisanu distancu, u zatvorenom i otvorenom prostoru, parkovima, igralištima, zabranjeno je okupljanje više od pet ljudi.

Nije dozvoljeno organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu ograničeno je do 21 sat, a u otvorenom delu do 23 sata.

Na području Rasinskog okruga gde je od početka epidemije evidentirano 1.487 lica, za poslednja 24 časa evidentirano je troje novoinficiranih, dvoje u Trsteniku i jedan u Kruševcu.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu hospitalizovano je troje pacijenata, a broj izlečenih dostigao je 1.409.