Đorđević: "Magna siting" odgovorno preduzela sve mere u skladu sa Pravilnikom

Povodom informacije da su u preduzeću "Magna siting" iz Odžaka od koronavirusa preminule dve radnice, ministar Zoran Đorđević istakao je da se prilikom posete ovom preduzeću lično uverio da je rukovodstvo sprovelo sve propisane mere Vlade Srbije i resornog ministarstva, ali da je ovo dokaz da je i pored toga, nažalost, moguće da dođe do smrtnih ishoda.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saoseća sa porodicama preminulih, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

 

"Republika Srbija, ali i ceo svet, bori se sa virusom koji je veoma teško obuzdati. Ipak, mere koje je donosio Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, doprinele su značajno smanjenju broja zaraženih i preminulih", navodi Đorđević.

Prema njegovim rečima, "Magna" je odgovorno preduzela sve mere koje su donete u skladu sa novim Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti. 

"Redovno je dezinfikovala prostorije, merila temperature zaposlenima, kontrolisala upotrebu nošenja zaštitnih maski i poslala određeni broj radnika na godišnje odmore, čime je smanjila broj radnika i time ujedno sprečila rizik da se zaraze", naveo je ministar Zoran Đorđević.

Prema njegovim rečima, zaposleni se slobodno kreću i posle svog radnog dana. Svi odlaze svojim kućama, a koliko i sa kim se viđaju, kao i koliko se pridržavaju svih mera nakon radnog dana, niko ne može da zna osim njih samih, smatra Đorđević.

Kako je istakao, resorno ministarstvo će i u narednom periodu poslodavcima biti na raspolaganju kako bi im pružilo podršku u cilju još veće efikasnosti sprovođenja preventivnih mera.