Временска прогноза - 26. фебруар

Већи део дана бити претежно сунчано и топло. Највиша дневна температура од 13 на северозападу  до 20 степени на југоистоку. Увече и током ноћи осетно захлађење, па ће понегде и у нижим пределима киша прећи у снег.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

26.02.2020. Среда: Наоблачење с кишом и пљусковима, понегде и грмљавином, које ће ујутру и пре подне захватити северне, до краја дана ће се проширити и на остале крајеве осим на југу и југоистоку где ће се већи део дана задржати претежно сунчано и топло. На планинама увече снег. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, пре подне на северу, после подне у осталим крајевима у скретању на северозападни и појачању. Најнижа температура од 0 до 11, највиша од 13 на северу до 20 степени на југоистоку. Током вечери и ноћи температура ће бити у осетном паду па је краткотрајан снег могућ понегде и у нижим пределима.

27.02.2020. Четвртак: Облачно, ветровито и хладније, местимично с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Ветар умерен, повремено и јак, северозападни. После подне и увече престанак падавина и краткотрајно разведравање. Најнижа температура од 1 до 5, највиша од 6 до 9 степени.

28.02.2020. Петак: Претежно облачно, понегде слаба киша, у вишим планинским пределима слаб снег. Ветар слаб и умерен, југозападни и западни. Најнижа температура од 1 до 5, највиша од 7 до 12 степени.

29.02.2020. Субота: Претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни.  Најнижа температура од 0 до 4, највиша од 11 до 15 степени. 

број коментара 0 Пошаљи коментар