"За наше три"

У Врању организован хуманитарни модни базар за три Врањанке којима је помоћ потребна за лечење. Више организација и појединаца учествује у акцији "За наше три" чији је циљ да се прикупи помоћ за Снежану Станковић, Надицу Стошић и Адријану Симеонову.

 

На продају цвеће, књиге, украси, торбе, накит, обућа. И најмлађи и најстарији суграђани желе да допринесу.

"Ми смо овде да скупимо новчана средства за Надицу, Адријану и Снежану. Чини нас срећним када помажемо људима. Овде продајемо балоне, честитке, цвеће", кажу Михајло Ђорић и Сергеј Поповић из Школе фудбала Престиж.

Уочи дана када се женама најчешће поклања, више од поклона и пажње значи помоћ за лечење Адријане, Надице и Снежане.

"Идеја је наша заједничка из колектива да на један посебан начин обележимо Дан жена, 8. март, а то ћемо учинити тако што ћемо током целог дана куповати поклоне на овим штандовима и на тај начин помоћи нашим суграђанкама", истиче директорка ОШ "Вук Караџић" из Врања Марина Стојановић.

"Интересују се за производе из манастира. Имамо донацију сестара које су увек ту да помогну, имамо ручни рад, рајфове, накит, торбице. На пример, ово су донације из Београда. Из више градова су донирали за Врање, за наше три Врањанке", каже Милена Шкарић из Женског солидарног фронта.

Адријана Симеонова има малигни тумор. Препоручено јој је лечење у Грчкој. Снежани Станковић је потребна трансплантација бубрега. Надица Стошић има мултиплу склерозу. Терапија у Русији јој даје наду за опоравак.

"Дају наду, наду за њихов живот. Нажалост, у данашње време живот се мери новцем. Кад појединац није у могућности да обезбеди себи лечење, онда мислим да је права прилика да будемо солидарни и да можемо да помогнемо у њиховој борби на овај начин", објашњава Марија Додић из Женског солидарног фронта.

И град Врање је уплатио новац са наменског рачуна. Адријани 300 000 динара због ургентног лечења. Надици и Снежани по 150 000 динара. Све три су и кориснице фондације Буди хуман, тако да им можемо помоћи и слањем смс порука.