Вредне и хумане

Раднице једне зрењанинске компаније одрекле се осмомартовских поклона како би помогле лечење седморо деце.

 

Ирена Глишовић и Дијана Kостић, дугогодишње раднице компаније Дрекслмајер у Зрењанину, нису се ниједног момента двоумиле када је покренута иницијатива да се новац намењен обележавању 8. марта усмери за лечење деце.

"Врло смо поносне, ја и моје колегинице. Радимо у овом великом колективу и на овај начин смо желели да проширимо идеју и да инспиришемо и друге људе да овако, на овај начин усреће оне којима је то потребно", објашњава Ирена Глишовић из Зрењанина.

"Сматрам да свака фирма или колектив треба да одвоји неки износ и да помогнемо болесној деци, јер здрав човек има хиљаду жеља, а болестан само једну", каже Дијана Костић из Книћанина.

У овој компанији, која има више хиљада запослених, раднице су у већини. Одлуку да се одрекну свог поклона донеле су након демократског поступка.

"Спровели смо анкету међу својим запосленима и чак 91,8 посто колегиница гласало је за то да новац буде преусмерен у хуманитарне сврхе, уместо да купимо поклон за 8. март", истиче представница компаније Јасмина Крецул Рељић.

На основу договора са хуманитарном организацијом новац за лечење или операцију добиће седморо младих пацијената са територије града Зрењанина. Раднице ове компаније су и до сада на сличан начин помагале локалној заједници. Прошле године купљена је неопходна опрема за Диспанзер за жене.