Читај ми!

Заплањски фудбалер у осмој деценији игра свих 90 минута

Полусезона Општинске фудбалске лиге у Дољевцу, остаће упамћена по једном феномену. За клуб из Доњег Барбеша наступао је 73-огодишњи фудбалер Витомир Павловић.

Седамдесетотрогодишњи Витомир Павловић наступа за екипу из Доњег Барбеша и игра по 90 минута. На неким утакмицама ове сезоне, постизао је и голове. Деда Вита је био неопходан екипи, како би могли да региструју тим.

"Захваљујући овој младој деце, да им мало дамо подршку, помоћ, ја сам онда упао у екипу, тако да за сада није лоше.Ја играм позади, шестицу,у линији везног играча, а раније сам играо крило", каже Витомир Павловић из Доњег Барбеша.

Село Доњи Барбеш у Заплању, сада има мање од стотину становника. Фудбалски клуб обновили су после више од 30 година.

"Значи нам наравно, даје нам мотивацију, да један тако старији човек, који је у годинама, има кондицију и труди се да да свој допринос", објашњава секретар клуба Милан Стевановић.

"Били смо принуђени да у врло кратком временском року региструјемо најмање 25 играча, тако да смо морали да неке и који не играју фудбал да региструјемо, само да би смо стекли право наступа", истиче председник клуба Миодраг Николић.

Са 73 године деда Вита вежба на карикама, ради склекове, чучњеве, бави се пољопривредом.

"Увек сам био активан у спорту, онда идем бициклом Ниш, Гаџин Хан, Пуковац, онда радим вежбе, трчим, радим физичке послове на селу и ту је та моја физичка кондиција", додаје Витомир Павловић из Доњег Барбеша.

Фудбалски клуб Доњи Барбеш такмичи се у најнижем рангу такмичења, а мештани покушавају да кроз фудбал поново оживе село.