Апел Крушевљанима да не бацају вишак хране

По узору на новосадску групу "Оброк за породицу", Крушевљанка Жаклина Радоњић иницирала је путем друштвених мрежа, под истим називом и са истим циљем, хуманитарну мисију и у граду под Багдалом. Пакетима прехрамбених намирница и припремом оброка, група већ два месеца помаже свима који се нађу у тешкој ситуацији.

Групи "Оброк за породицу" Јасмина Милетић из Кобиља надомак Крушевца прикључила се пре месец дана. Поред животних намирница које је донирала, подршку племенитој идеји даје и припремом оброка. Старачких, самачких домаћинстава у селима је све више.

"Треба да изађемо једни другима у сусрет и било би добро да нас има више. Да помажемо једни другима, а не да пролазимо поред наше фамилије, рођака, комшија као да их нема", рекла је Јасмина Милетић из Кобиља.

Пакет помоћи на адресу оних који су се групи јавили сами или по препоруци, стиже месечно.

Предност имају породице без примања и са болесном децом.

"Имам дете са посебним потребама, има аутизам. Ова помоћ значи зато што су примања мала, живим од социјалних давања, и добродошла је свака врста једнократне помоћи", навела је Ана Докманац, самохрана мајка из Крушевца.

Помоћ за 40 породица 

Модератор групе "Оброк за породицу Крушевац" Даница Димитријевић истакла је да помоћ тренутно добија око четрдесет породица.

"Са задовољством могу да кажем да наше породице уз помоћ у храни, хемији и козметици могу да добију и помоћ нашег стоматолога и интернисте који се пре пар дана укључио у ову нашу лепу причу", рекла је Даница.

Талас доброте се шири. У групи је близу 3.000 чланова. Донатора све више, али и оних којима је помоћ потребна.

"Имамо породице где имамо бебе од 15 дана до 18 месеци. То стварно јесу наше бебе јер се трудимо максимално да те породице имаму првенство, баш због тих беба што имају. Да имају козметику за бебу 'памперс', чак смо обезбедили шеталицу и колица и остали пропратни материјал који је потребан за бебу, а од гардеробе и хране да не причамо", рекла је Жаклина Радоњић, оснивач групе "Оброк за породицу Крушевац".

На Крушевљане апелују да храну не бацају, већ вишак донирају групи која, кажу, новац не прима, а хуманост потврђује и набавком огрева за промрзле, рођенданских торти, школског прибора и играчки за најмлађе.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 26. феб 2020, 07:27) - anonymous [нерегистровани]

Stara Srbija

Nekada se spremalo po nekoliko razlicitih jela i kada stranac dodje recimo u vojvodinu najede se prvo sto iznese domacica a onda gleda do kraja rucka, sada jedno jelo i kraj price.

(четвртак, 20. феб 2020, 10:14) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Zaklina!

Predivno! Suze radosnice su nam u ocima, jer, vraca se Srbija svojim korenima i dobrota i zajednica, bez nasilja i zavisti, lazi i prevara, ce pobediti.

(четвртак, 20. феб 2020, 06:36) - anonymou [нерегистровани]

Племенити људи!

Свако вам добро желим!

(среда, 19. феб 2020, 21:47) - Marija [нерегистровани]

Svaka čast

Svaka čast na ideji i humanosti ovih ljudi. Mislim da je ovo jako lep primer kako možemo pomoći drugima i kako naše malo, nekome znači puno. Nadam se da će se akciji priključiti sve više ljudi. Pozdrav!