Кућице за псе луталице у Зајечару

Понекад је и само један статус на друштвеним мрежама довољан да покрене корисну акцију. Градоначелник Зајечара је преко интернета окупио људе који желе да помогну напуштеним псима.

Ово ће бити склониште од зиме за Машу и Дебељуцу, али и за још хиљаду паса без власника на подручју града Зајечара. Здрава идеја, да се помогне животињама, окупила је донаторе и двадесет пет кућица је већ стигло.

 

"Надамо се да ће произвођач успети да већ до Нове године стигнемо до цифре од 100, ми сада имамо новца за неких седамдесетак кућа али ово је оно што је у првој тури испоручено, ја мислим да ћемо најакасније до Српске нове године, свих стотинак кућа поставити", каже Бошко Ничић, градоначелник Зајечара.

Кућице ће бити и прави украс у граду, а моћи ће и да се чисте на адекватан начин. Град ће обезбедити посебне прслуке за волонторе удружења "Бета" које брине о псима и другим напуштеним животињама.

Маша и Дебељуца на овај начин сваког дана добијају оброке од волонтера "Бете", а добиће и своје куће. Оно што је важно је да те куће остану ту где јесу да пси буду збринути, јер немојте заборавити, то су ипак наши најбољи пријатељи.

Удружење "Бета" осим што храни и лечи животиње са улице, посредује код удомљавања и сваке врсте помоћи бићима која искључиво зависе од људи. Свака врста помоћи им је добродошла.

"Сматрамо да особа која помогне напуштеној животињи сигурно ће помоћи и деци и људима зато што је то особа са емпатијом. Надамо се стварно, пошто их има у свим градовима, да ће се и сви други градови прикључити овој акцији", каже Ивана Ђокић, из Удружења "Бета".

Имамо прилику да вежбамо саосећајност, у овој причи саосећајност према псима. То је чини се, један од начина, да унапредимо и по некад јако компликоване односе међу људима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 02. дец 2020, 12:08) - Aleksandra Jović [нерегистровани]

Hvala

Ovo je za divljenje. Hvala svima koji ovo čine. Neka se umnoži broj nas ljubitelja životinja!