Компаније треба и младима без искуства да дају шансу

Компанија НИС је представила Извештај о одрживом развоју за 2018. годину у згради Ректората Универзитета у Београду.

На панел дискусији под називом "Улагање у младе за одрживу будућност Србије" учествовали су министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, министар здравља Златибор Лончар, министар просвете Младен Шарчевић и генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев.

"Дубоко верујем да је за решавања проблема одрживог развоја потребна једна нова енергија и нови ниво знања и зато данас хоћу са овог места пре свега да упутим поруку Универзитету, младима, да морају дати кључни допринос промени свести код нас, промени нас самих, промени пре свега нивоа вредности са којима је и моја генерација одрастала како бисмо сви заједно као друштво дали неопходни допринос остваривању циљева одрживог развоја и да сви заједно будемо део једног бољег, квалитетнијег и племенитијег друштва", навео је Антић.

Тјурдењев је истакао приоритет компаније на пољу одрживог развоја – улагање у заједницу у којој раде, посебно у младе.

"Исте циљеве и опредељења препознали смо и у стратегији нашег најважнијег партнера – Владе Србије. Уверен сам да ћемо, радећи заједно, постићи изузетне резултате. Њихове добре ефекте осетиће и они који тек долазе, а то и јесте смисао одрживог развој", рекао је Тјурдењев

Славица Ђукић Дејановић је истакла да, како би стимулисале младе, компаније попут НИС-а треба да им дају шансу, да се у Србији млад човек професионално оствари и да користи своје креативне потенцијале.

Министарство здравља је, указује Златибор Лончар, у претходном периоду уложило преко 500 милиона евра у изградњу савремених медицинских објеката, као и у набавку нових апарата и опреме. А међу приоритетима Владе је улагање у образовање. 

"Ми морамо да научимо децу да мисле, да креативно размишљају, да стварају нове идеје и вредности и ми правимо образовни систем управо на тим основама", навео је ресорни министар Младен Шарчевић.

Извештај НИС-а

У Извештају о одрживом развоју НИС-а се наводи да је пословни приоритет те компаније у 2018. години био наставак улагања у развојне пројекте па је укупно инвестирана 41 милијарда динара, 55 одсто више него годину дана раније. Остварена је нето добит од 25,1 милијарду динара, док је акционарима на име дивиденде исплаћено 6,9 милијарди динара.

Истовремено, како је саопштено из компаније, НИС је наставио са напорима у областима заштите животне средине, друштвено одговорног пословања и улагања у професионални развој запослених, што су за НИС такође темељи одрживог развоја.

Од 2009. године, када је "Гаспром њефт" постао већински акционар компаније, НИС је у пројекте заштите животне средине уложио више од 13 милијарди динара, од чега је 320 милиона динара инвестирано у прошлој години. Поред тога, за унапређење вештина и обуке запослених издвојено је 237 милиона динара, а одржано је више од 2.200 обука.

Такође, НИС је наставио да, кроз различите програме, запошљава младе без претходног радног искуства у компанији, али и да охрабрује повратак у Србију домаћих стручњака који раде у иностранству, ангажујући их на пројектима компаније.

НИС је у 2018. години предано радио и на напретку заједнице у различитим областима и само у 2018. години у реализацију друштвено одговорних програма уложио око 408 милиона динара.

Приоритет су били пројекти унапређења живота у заједницама у којима компанија послује. НИС је подржао рад Института за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду, Општу болницу "Студеница" у Краљеву, Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, Институт за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић", Клинику за опекотине у Београду и Хемато-онколошко одељење за дечје интерне болести у Нишу.

Поред тога, настављена је сарадња са бројним домаћим и међународним образовним и научним институцијама.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. јун 2019, 10:40) - anonymous [нерегистровани]

Srbija,to vam je jedno cudo !

Ja sam iz oblasti IT. Zavrsila sam fakultet (ne ove neke kurseve kojim nasa vlada misli da ce da obezbedi kadrove) i namucila sam se da nadjem posao. Sve ove IT kompanije kao da zive u nekom paralelnom univerzumu i tako su nespretne i smusene pri trazenju zaposlenih da je to neverovatno. Proganjaju vas njihovi "rekruteri" jer verovatno rade na normu (a pri tom vecinom i nisu programeri),a razgovori pokazuju nesto drugo.Hteli bi odmah specijalistu za neku oblast i onda vam daju neke testove kao da su oni merodavni da vam daju ocenu znanja. Na zapadu se to jednostavno resava. Porazgovaras,objasnis,odgovoris i ako je sve "normalno" pocnes da radis. Svakoj toj takvoj firmi je dovoljno 3 do 6 meseci da vidi sa kim ima posla. A to sto nasa vlast podleze glasinama i ad hoc donosi odluke o IT sektoru je posebna prica. Prenela sam svoje iskustvo.

(среда, 12. јун 2019, 20:26) - Odbegli [нерегистровани]

Lepo nema sta...

Ovo sve sjajno do sjajnijeg. Samo sto, ko god moze, posle fakulteta pali preko grane.