Лезбос, повређено више од 60 особа током протеста због изградње кампова за мигранте

На острву Лезбос у сукобима између полиције и локалних становника, који су протестовали против одлуке владе да изгради избегличке објекте на том острву, повређено је 43 полицајаца и десет цивила пренела је Ана.

Грчка полиција испалила је сузавац да би растерала стотине окупљених.

Влада у Атини је пре две недеље објавила да ће убрзати изградњу центара како би се растеретили пренатрпани кампови за мигранте, што је разљутило становнике пет грчких острва у Егеју, преноси Ројтерс.

Ово је други дан заредом сукоба полиције и локалног становништа који су покушали да допру до места где је предвиђена изградња центра.

Портпарол полиције је изјавио да се више од 1.000 људи окупило на протесту и да су каменицама гађали полицију која је одговорила сузавцем.

Претходно су се стотине људи окупили у Митилени на Лезбосу у оквиру генералног штрајка, изражавајући незадовољство због намера владе да подигне нови центар за мигранте затвореног типа.

"Затворено због издаје", освануло је на вратима радње на Лезбосу.

Штрајку су се прикључили и становници острва Самос и Хиос.

На острву Хиос, организован је сличан протест током кога је повређено осам полицајаца када су демонстранти упали у хотел у којем су одсели.

број коментара 0 Пошаљи коментар