Марковић: Митрополија не испуњава обавезе, председник Србије нас неће подучавати

Премијер Црне Горе Душко Марковић поручио је да је Митрополија црногорско-приморска порески обвезник који не испуњава обавезе. Закон важи за све, о томе нас неће подучавати нико, па ни председник Србије, истиче Марковић.

Душко Марковић каже да су порески обвезници они који раде и остварују права у Црној Гори, а не грађани друге државе и њени званичници.

"Закон важи за све, о томе нас неће подучавати нико, па ни предсједник Србије. Порески обвезници су они који раде и остварују права у Црној Гори, а не грађани друге државе и њени званичници. Пореска управа Црне Горе ради законито", рекао је Марковић у Лондону где учествује на инвестиционој конференцији за Западни Балкан коју је организовала Европска банка за обнову и развој (ЕБРД).

Директор Пореске управе Миомир М. Мугоша рекао је у раније да је Митрополија црногорско-приморска дужна више милиона евра пореског дуга.

Из Митрополије су на то рекли да је Мугоша изнео непроверене и неутврђене податке, те да је вишемилионски дуг измишљен ради хајке против цркве.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 25. феб 2020, 00:05) - anonymous [нерегистровани]

U Holandiji

Sve crkvene ustanove su u vlasnistvu crkvenih zajednica i sto je najvaznije ne placaju porez drzavi tj. oslobodjeni su placanja. Ovo zbog toga sto se Milo i njegovi non-stop pozivaju na neke EU zakone i prava.

(понедељак, 24. феб 2020, 18:17) - anonymous [нерегистровани]

Pitanje za Markovića i sve političare u CG

Kojim jezikom govrite danas a kojim ste govorili dok ste studirali u Srbiji? Molim iskren odgovor!

(понедељак, 24. феб 2020, 18:16) - anonymous [нерегистровани]

Da li cete ;

jos nesto pametno izmisliti i nastaviti da pametujete,bravo,gde vam je ponos od pradedova.