Ко је подносилац кривичне пријаве против Јосипе Лисац

Бошко Жупановић, који је поднео кривичну пријаву против Јосипе Лисац због начина на који је отпевала хрватску химну на инаугурацији Зорана Милановића, починио је више кривичних дела, а за њим је била расписана и међународна потерница, пише "Индекс".

Индекс наводи да је на порталу загребачког Правног факултета остала забележена судска цртица о Бошку Жупановићу, у којој се каже да он има већ много кривичних дела забележених у досијеу, а након што је ухваћен у шверцу људи и бегу из Хрватске, МУП је за њим расписао међународну потерницу.

"Док је служио затворску казну због пријеваре 1995. у Дубровнику над њим је обавио вјештачење специјалист неуропсихијатар др. Нико Главић. Код Жупановића је нашао 'поремећај особности у виду психопатски структуриране личности' те је оцијенио да је Жупановићева способност управљања властитим поступцима умањена, но не битно", пренео је хрватски портал.

"Преварант и полицијски доушник"

Адвокат Анте Нобило изјавио је за Индекс да је Жупановић "преварант и полицијски доушник".

Сећа се да се Жупановић крајем прошлог века представљао као запослени у његовој канцеларији, и да је против њега поднео кривичну пријаву.

Не зна, ипак, шта је на крају било с том кривичном пријавом иако се, каже Нобило, неко време интензивно интересовао за Жупановића.

Нобило каже да је тако и сазнао да Жупановић сарађује с полицијом, али и да је имао озбиљних проблема са законом.

Бошко Жупановић је поднео кривичну пријаву против Јосипе Лисац због начина на који је отпевала хрватску химну на инаугурацији Зорана Милановића.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. феб 2020, 21:18) - anonymous [нерегистровани]

Stavrno je nakaradno

Koliko god me briga i za njih i za njihovu himnu, ovo je bilo smešno.

(четвртак, 20. феб 2020, 20:25) - Dr.Top [нерегистровани]

Himna

Himna je zvučni simbol države, kao zastava i grb, predstavljaju zemlju i nebi je trebalo svakako interpretirati. Kako bi reagovali kad bi neko zastavu nacrtao po svome umjetničkom nahodjenju. Recimo Picasso, ili Miro, Munk ...
Kod ovakve izvedbe u potpunom neskladu, pa mogu reći i smiješno izgledaju "domoljubi" držeći ruku na grudima.

(четвртак, 20. феб 2020, 19:29) - anonymous [нерегистровани]

Химна

Све су химне лепе и најлепше их певају певачи који воле своју земљу. Враво Јосипа!

(четвртак, 20. феб 2020, 19:06) - Миодраг [нерегистровани]

Непотребно

Непотребна објава. Не будимо болесно знатижељни и после тога недобронамерни у коментарисању. На хрватским порталима врви од вести које у лошем светлу одсликавају све што се у "србијанској" збиљи догађа. Зато, не треба да присуствујемо њиховим разрачунавањима; бити по страни је најчешће чин културног поступања.

(четвртак, 20. феб 2020, 18:58) - SLJ [нерегистровани]

Svasta

Sta sve ljudima ne pada na pamet, pa ovo je Josipa, ona ovako peva.

(четвртак, 20. феб 2020, 18:55) - anonymous [нерегистровани]

Josipa Lisac

Josipa Lisac je umetnik i na kreativan nacin je izvela, odnosno odpevala himnu. Prema tome, nema elemenata za podnosenja krivicne prijave ili, kao sto je navedeno " omalovazavanje drzave".

(четвртак, 20. феб 2020, 18:50) - Josipa. [нерегистровани]

Lisac!

Posto volim svoju zemlju i volim Himnu svoje zemlje,I sad kad ovo cuh Kako peva Postovana Josipa Lisac,pa i ja bih se zalila Kako je otpevala, ili bolje receno mumla nesto , nista ne razumeh!!!

(четвртак, 20. феб 2020, 18:46) - anonymous [нерегистровани]

Jao,jao

Pa mene sramota ovo i slusati....pa sta je ovo!?!

(четвртак, 20. феб 2020, 18:31) - Sasa [нерегистровани]

Iskreno

Josipa,svaka cast....dama bila i dama ostala !