Митинг у Скопљу – "Шетња за правду"

Митинг под називом "Шетња за правду" организовала је одлазећа социјалдемократска влада. Марш је кренуо од Парламента до комплекса судова, са залагањем за изградњу снажног, независног и професионалног тужилаштва и правосуђа.

У знак подршке реформама правосуђа које су усвојене пре распуштања парламента, а уочи ванредних парламентарних избора у Северној Македонији, 12. априла, СДСМ је организовала марш под називом "Шетња за правду".

"Наш народ жуди за правдом. Часне судије, сада је на вама да делите правду", изјавио је лидер социјалдемократа Зоран Зев, који је прошлог месеца поднео оставку на место премијера.

Председник парламента Северне Македоније Таљат Џафери синоћ је формално расписао ванредне парламентарне изборе за 12. април, о чему је политички договор постигнут још крајем октобра прошле године.

Председник Собрања је расписао изборе након што је у недељу једногласном одлуком посланика распуштен парламент.

Претходно је Собрање распуштено после бурне седнице на којој је усвојен Закон о јавном тужилаштву.

Тај закон је кључан услов настојања земље да се придружи Европској унији, напомиње АП, додајући да ће њиме крупни случајеви корупције и организованог криминала прећи у руке канцеларије јавног тужилаштва.

број коментара 0 Пошаљи коментар