Рама поздравио најаву обнављања авио-линије између Београда и Приштинe

Албански премијер Еди Рама задовољан је потписивањем Писма о намерама о поновном успостављању авио-линије између Београда и Приштине и поручује да је потребно учинити још много визионарских и храбрих корака кад је реч о кретању људи и робе на Западном Балкану.

"Са задовољством поздрављам данашњи споразум о летовима Приштина-Београд, који је, како је рекао генерални секретар НАТО, важан корак за лакше кретање људи и робе на западном Балкану. И даље је потребно још много визионарских и храбрих корака на том путу", написао је Рама на свом Твитер профилу.

Делегација српског Министарства привреде потписала је у Берлину Писмо о намерама са компанијом "Луфтханза" о обнови авио-линије Београд–Приштина.

Тиме је после две деценије учињен први симболичан корак ка поновном успостављању ваздушног саобраћаја између главног града Србије и највећег града јужне српске покрајине Косово и Метохија, наводи се у саопштењу Министарства.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 21. јан 2020, 10:49) - Zivko [нерегистровани]

Neverni Toma

Dragi zemljace, naravno da treba oprez ali u jednom gresite : Kosovski Albanci 90% putuju preko Srbije a lete do Skoplja jer nemogu direktno do Pristine .Kad tad ce i Air Serbija da profitira od tog akta!Beogradski Aerodrom je glavni u okruzenju a to Lufthansa zna i ona nije drzvna nego akcionerka kompanija koja hoce da zaradjuje pare!

(уторак, 21. јан 2020, 02:44) - anonymous [нерегистровани]

Oprez

U pitanju je prevara. Ta linija nije rentabilna jer nema putnika. Koji to Srbi putuju u Pristinu ili koji to Albanci putuju u Beograd tako cesto da su avioni puni? Linija se otvara da bi se proglasila medjunarodnom i tu je cela poenta.Jedini razog je proglasavanje linije MEDJUNARODNOM.