Могућа поледица и магла на путевима

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице као и магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура.

ЈП Путеви Србије апелује да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу и саветује максималан опрез у вожњи, јер због ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима и влажних коловоза могуће је стварање поледице.

Најоптерећенији путни правци I приоритета/А категорије, као и државни путеви II приоритета/Б категорије одржавања су проходни и нема снега.

На осталим путним правцима III приоритета/Ц категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Ивањице, Новог Пазара.

У зони моста преко реке Саве, oд 30.3.2020. до 01.5.2020. - радови на изградњи зеленог појаса и постављању јавне расвете. Саобраћај из правца Остружнице се преусмерава у леву коловозну траку на нови службени пролаз, непосредно након преласка моста преко реке Саве.

Ауто - пут Е-80, у зони тунела „Сопот - радови на изградњи надвожњака, за саобраћај је затворена претицајна саобраћајна трака, у оба смера, док се саобраћај одвија возном саобраћајном траком, рок за завршетак радова је 14.4.2020. у зависности од динамике извођења радова и временских услова.

Код места Орловат на мосту преко реке Тамиш, до 20.08.2020, обустава саобраћаја због радова на редовном одржавању. Алтернативни путни правци за возила која се крећу из правца Зрењанина и Перлеза ка Томашевцу, Уздину и Ковачице преко места Орловат, упућују се на државни пут II А реда број 129, Фаркаждин - Ковачица, а возила која се крећу из правца Падине и Ковачице ка месту Орловат, и даље према Зрењанину, упућују се на државни пут II А реда број 129, Фаркаждин - Перлез.

Паковраће (Марковица) - Ужице - радови на појачаном одржавању до 30.6.2020. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Халово - Велики Извор - радови на изградњи риголе и проширењу коловоза, у дужини од 2500 метара, од 07 до 15 ч, уз наизменично пропуштање возила, до 16.04.2020. Радови ће се изводити сваког дана сем недеље.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.  

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији као и на граничним прелазима нема задржавања возила.