У Србији се очекује снег, возачима се саветује опрез

Нагли пад температуре, снег и мокри коловози захтевају додатни опрез на путевима у Србији.

Ниже температуре, мокар коловоз и снег у нижим пределима возачима доносе захтевније услове вожње, јер је такво стање коловоза, уз неприлагођену брзину условима на путу, често узрок саобраћајних незгода зато што у таквим зимским условима возач лако губи контролу над возилом, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, у периоду од понедељка до среде очекује сe стварање снежног покривача у већини крајева Србије, а посебно на планинама и у нижим пределима источне Србије.

Формирање снежног покривача очекује се и на територији Београда.

Такође, према упозорењу, у уторак се, услед јаког ветра, очекује стварање снежних наноса, нарочито на истоку Србије и у планинским пределима.

Слабљење и постепени престанак снежних падавина очекује се у среду током дана.

Путари у приправности 

ЈП "Путеви Србије" саопштава да су екипе путара на терену и спремне су да реагују по потреби.

Возачима се саветује да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе опрезно и пажљиво.

АМСС подсећа да је до 31. марта обавезна употреба зимских гума и зимске опреме када на коловозу има снега, леда и поледице.

Посебну пажњу од возача захтевају и деонице на којима се изводе радови, а где је потребно вожњу прилагодити привременој саобраћајној сигнализацији.

На наплатним рампама нема задржавања.

Камиони на Хоргошу чекају сат и по, а на Келебији сат времена.