Нови Пазар, поновљене изборе добила СДА

Према прелиминарним резултатима са поновљених избора на једном бирачком месту у Новом Пазару, СДА освојила 762 гласа, за листу "Александар Вучић-Будућност у коју верујемо" гласало је 278 грађана, док је коалицији коју је предводио ЛДП глас дало 50 житеља тог приградског насеља.

На поновљеним изборима на једном бирачком месту у Новом Пазару, највише гласова освојила је мањинска листа Странке демократске акције Санџака (СДА), преноси Бета.

Републичка изборна комисија (РИК) одлучила је да се парламентарни избори, одржани пре недељу дана, 16. марта, данас понове на бирачком месту број 27 у Новом Пазару, пошто је утврђено да је тамо било 12 гласачких листића мање од броја бирача којих је у бирачком списку 2.381.

Према прелиминарним резултатима бирачког одбора, данас је на том бирачком месту СДА Санџака освојила 762 гласа, за изборну листу "Александар Вучић-Будућност у коју верујемо" гласало је 278 грађана, док је коалицији коју је предводила Либерално-демократска партија (ЛДП) глас дало 50 житеља тог приградског насеља.

"Нова демократска странка-Борис Тадић имала је два гласа, док су по један глас освојиле коалиција окупљена око СПС-а и Српска радикална странка (СРС)", речено је Агенцији Бета у изборној комисији.

СДА Санџака је у позиву грађанима да у што већем броју изађу на изборе, навела да од резултата на том месту зависи да ли ће та партија имати четири, уместо три посланичка мандата, колико је освојила прошле недеље.

Очекује са да РИК у понедељак прогласи званичне резултате парламентарних избора у Србији, како би могао да почне процес конституисања новог скупштинског сазива и формирање Владе Србије.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар